Povreda iza Plavljanina: Meldin Drešković „osvaja” Mađarsku – opet u konkurenciji za idealnih 11

Drešković je nakon sjajnih igara i uspjeha sa Jezerom dodatno podigao kvalitet igre u Sutjesci, i status reprezentativca, potom stekao i akademsko zvanje inženjera, ali su godinu iz bajke pokvarila dva detalja…

Kraj 15. kola u mađarskoj OTP ligi sa nestrpljenjem iščekuje crnogorski štoper Meldin Drešković, iako je njegov Debrecin dan ranije slavio protiv Mezokoveša sa 1:0. Ne bez razloga, pošto 24-godišnji Plavljanin ponovo konkuriše za idealnih 11 u najjačem mađarskom fudbalskom prvenstvu. U minulom periodu već je dva puta biran…

Drešković je prošlog ljeta, nakon titule sa Sutjeskom, potpisao ugovor sa Debrecinom.

”Značilo bi mi da treći put u pet posljednjih kola budem uvršten u idealni sastav odigranog kola najače lige u zemlji, a smatram da sam opet u konkurenciji jer sam odigrao odlično i nismo primili gol. Moj zadatak i jeste da sačuvamo mrežu. U četiri posljednja kola dva puta sam bio u idealnih 11. To se cijeni i ovdje posebno prati”, objasnio je trenutni status i formu u kojoj igra crnogorski reprezentativac.

Drešković je nakon sjajnih igara i uspjeha sa Jezerom dodatno podigao kvalitet igre u Sutjesci, i status reprezentativca, potom stekao i akademsko zvanje inženjera, ali su godinu iz bajke pokvarila dva detalja.

”Pogrešan test na kovid zbog kojeg sam se reprezentaciji priključio sa zakašnjenjem, drugi je bio negativan i na sreću ostvario sam san da igram u nacionalnom dresu u pobjedi nad Grčkom u prijateljskoj utakmici koju je riješio Milutin Osmajić na dodavanje Novice Erakovića. I taj loš momenat i puno povreda u selekciji u završnici Lige nacija nisu ni mene zaobišle, pa sam mjesec odmarao zbog povrede lijevog stopala. I to pet dana pred start prvenstva i sa pozicije prve opcije koju sam zaslužio na pripremama”.

Ipak, poslovično radan i uporan Drešković je iskoristio prvu šansu i mjesto među najboljim defanzivcima lige. Poziv za oktobarski reprezentivni ciklus, međutim, nije stigao.

”Najbitnije je igrati standarno i dobro u klubu, poslije će se sve kockice složiti. A nije nimalo lako dva puta u četiri kola biti u najboljih 11 u Mađarskoj, jedva čekam novi izbor idealnih 11 i nadam se svom imenu i za 15. kolo. Ferencvaroš je pobijedio u grupi Lige Evrope ispred Monaka, Trabzona i Crvene zvezde. Fudbal je u ekspanziji, Mađarskoj je bod falio za pobjedu u ‘grupi smrti’ A Lige nacija sa Italijom, Njemačkom i Engleskom”, kaže Drešković.

I Crna Gora je imala šansu da se plasira u A Ligu nacija…

”Bez obzira na to što smo zbog gomile problema ispustili šansu, izboren status B Lige nacija je enorman uspjeh. Pa jedna Engleska će igrati u istom rangu. A naš fudbal objektivno je ispod najboljih”, dodaje bivši igrač Jezera, Mladosti DG i Sutjeske, koji sada već može da uporedi.

”Razlika je u uslovima, prevashodno. Debrecin ima 10 travnatih terena, plus dva sa vještačkom podlogom a tu je i hala sa dva stadiona, teretana, ledena soba … Na svakom treningu su po dva ljekara i fizioterapeuta, uz glavnog trenera su i četiri pomoćna. Država propisuje ogromne kazne ako klub kasni sekundu sa platom. Na igraču je samo da misli o fudbalu, ličnom i napretku ekipe”.

Kakve su ambicije Debrecina?

”Nova uprava je preuzela klub, i nakon lošeg starta sezone počeli smo da pobjeđujemo ali i uživamo u radu sa novim trenerom Srđanom Blagojevićem. Cilj mu je da svaki od nas napreduje, bude bolji igrač i imali smo sreće. Meni je naročito laknulo zbog lake komunikacije, mađarski jezik je teško naučiti, trudim se, ali sam uspio samo do one osnovne komunikacije. Ukoliko dobijemo posljednju utakmicu u subotu pred pauzu na gostovanju Puškaš akademiji, bićemo iznad plana. U osmini finala smo i u Kupu, i igraćemo sa Đerom”, zaključuje Drešković.

Prijaće “mundijalska” pauza

Slijedi Svjetsko prvenstvo u Kataru, pauza u većini šampionata, što znači i odmor za brojne fudbalere…

”Pauziraćemo sve do 19. decembra, dan nakon finala Mundijala. I jedva čekam, jer pet mjeseci nisam vidio porodicu, a osim boravka u Plavu planiram i 10 dana putovanja sa suprugom. Potom klupske obaveze, imam ugovor na dvije, plus godinu. Prezadovoljan sam, ali svaki igrač teži još jačoj ligi, većoj sceni… Tako je lakše i do dresa reprezentacije, pa vidjećemo. U klubu imam sjajan odnos, Dorijan i David Babunski, koji su takođe iz fudbalske porodice (otac Meldinov, Almir, bio je prvoligaš u Prištini, prim, a) u startu su me lijepo primili ali David je sada u Mezokovešu. Posle mene stigao je i naš internacionalac Dušan Lagator. O treneru Blagojeviću ne treba trošiti riječi, odličan je stručnjak i osoba”, navodio Drešković.

Izvor; Vijesti

Foto: FK Debrecin

Idi na VRH
error: Content is protected !!