Enes iz Bihaća je zadavio suprugu, pa izvršio samoubistvo pored Une: Lokalni ribar otkrio stravičan prizor

Motiv stravičnog ubistva još nije poznat, a jedino što je otkriveno do sada je to da je u prijepodnevnim satima usmrtio svoju suprugu i onda pobjegao. Policija je za njim tragala dva dana, a pronađen je obješen

Enes Odobašić je nedavno zadavio svoju suprugu Edinu u Bihaću, nakon čega je policija krenula u poktragu za njim. Međutim, on je samo dva dana kasnije izvršio samoubistvo, i to kod reke Une.

Motiv stravičnog ubistva još nije poznat, a jedino što je otkriveno do sada je to da je u prijepodnevnim satima usmrtio svoju suprugu i onda pobjegao. Policija je za njim tragala dva dana, a pronađen je obješen.

Ispred šume je pronađeno vozilo kojim je došao na mjesto gdje je počinio samoubistvo. Enesa je obješenog pored rijeke Une pronašao muškarac koji se zove Zudo. Kako je ispričao za lokalne medije, krenuo je na pecanje pored Une i došao na drugu rampu, piše “Avaz”.

„Sišao sam putem i vidim vozilo parkirano sa lijeve strane. Bilo mi je čudno da neko parkira automobil kraj uskog putića“, priča on.

Dodaje da gledajući u automobil nije odmah primijetio obješenog Enesa, nego je prvo pogledao u Unu, da vidi da se neko nije utopio.

„Tek poslije nekoliko sekundi sam pogledao lijevo i ugledao cigare i ključ od auta na krovu. U tom trenutku sam bacio pogled na drvo i video obješenog ćovjeka”, kaže.

Zudo je obavijestio policiju koja je vrlo brzo došla i započela uviđaj.

Iza Edine su ostali sin Muris, otac Husein, majka Šeherzada i braća Nedžad i Šeherzad.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!