Crnogorsko Kulturno Društvo Toronto izabralo novu upravu: Na čelu Zoran V. Raičević

Na skupštini je za sekretara izabran Seadin – Dino Kolar, blagajnika Branislav Vujović, dok su članovi uprave Zoran Kovačević, Miroslav Vukićević, Filip Raičković, Srđan Vukmirović, Marija Selić i Pero Rašović

Foto: Crnogorsko Kulturno Društvo Toronto

Crnogorsko Kulturno Društvo Toronto izabralo je novu upravu, a novi predsjednik je Zoran V. Raičević.

Na skupštini je za sekretara izabran Seadin – Dino Kolar, blagajnika Branislav Vujović, dok su članovi uprave Zoran Kovačević, Miroslav Vukićević, Filip Raičković, Srđan Vukmirović, Marija Selić i Pero Rašović.

Za počasne predsjednike izabrani su Veso Radulović i Đon Ivanović.

Foto: Crnogorsko Kulturno Društvo Toronto

Na početku sastanka pročitan je izvještaj o radu od posljednje skupštine 2015. godine, a sprovedeno je. više od 20 projekata.

Skupština je potvrdila predlog da se za kanadidata Društva za Savjet za saradnju sa iseljenicima predloži Seadin Dino Kolar.

Članovi su iznijeli različite sugestije i predloge kako omasoviti Društvo i uključite se u nove projekte koji za cilj imaju povezivanje dijaspore sa maticom.

Učesnici su minutom ćutanja odali poštu preminulim članovima, Draganu Vujoviću i Ranki Perović.

Crnogorsko Kulturno Društvo je osnovano februara 1971. godine i jedno je od najstarijih društava na sjevernoameričkom kontinentu.

Imalo je zapaženu ulogu u mnogim projektima od značaja za Crnu Goru i njene iseljenike i dobitnik je mnogih priznanja za rad i humanitare akcije.

Učestovalo je u mnogim akcijama pomoći: postradalim u zemljotresu 1979, nastradalim u željezničkoj nesreći kod Bioča 2006. godine, Pokretu za nezavisnost Crne Gore 2005. godine, PEN Centru, Matici Crnogorskoj, Monitoru, CPC, nezavisnim intelektualcima, sportistima, umjetnicima, bolesnima i td.

Značajna je uloga Društva je u otkrivanju istina o kanadskom generalu Frederiku Burhnamu, vajaru Janku Brajoviću, prvom počasnom konzulu u Torontu Noelu Marhallu, medicinskoj sestri Moni Vilson, nastradalim na brodu Brindizi kod Medove…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!