Miljković: Ako smo Belivuk i ja organizovali kriminalnu grupu, onda su Vučić i Vulin podstrekači

Prethodno je Miljkovića prekinula predsjednica sudskog vijeća Vinka Beraha opominjući ga da se drži djela za koje je optužen, među kojima je šest teških ubistava. Miljković je nastavio onako kako je zamislio, rekavši da je Vulina upoznao preko ministrovog savjetnika Svetozara Vujačića, koji je brat njegovog djeda

Ako smo Veljko Belivuk i ja organizovali kriminalnu grupu, onda su Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin podstrekači, rekao Marko Miljković, objašnjavajući sudu zbog čega je odlučio da iznošenje odbrane počne pominjanjem predsjednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova.

Prethodno je Miljkovića prekinula predsjednica sudskog vijeća Vinka Beraha opominjući ga da se drži djela za koje je optužen, među kojima je šest teških ubistava.

Miljković je nastavio onako kako je zamislio, rekavši da je Vulina upoznao preko ministrovog savjetnika Svetozara Vujačića, koji je brat njegovog djeda.

On je kazao da je Vulina upoznao u jesen 2019. godine, u klubu Gotik, kada mu je ovaj iznio dva predloga.

Prvi se odnosio na pronalazak sigurne kuće, za koju Vulin navodno nije htio da kaže čemu će mu služiti.

Miljković je rekao da se Vulinu svidjela kuća u Ritopeku, ali da mu se nije svidio pristupni put.

Nedugo nakon toga, rekao je Miljković, organizovano je asfaltiranje puta do kuće, što, prema njegovim riječima, nije mogao da uradi niko osim predstavnika izvršne vlasti.

Drugi Vulinov predlog, dodao je, ticao se predsjednika Višeg suda u Beogradu, Aleksandra Stepanovića.

Naime, plan je bio da se Stepanoviću „namjesti“ Tijana Maksimović, umjetničkog imena Tijana Ajfon, kako bi ga „podsjetili da mora da sluša šefa“.

Ovaj predlog, Miljković je, prema sopstvenim tvrdnjama, odbio, piše “Danas”.

Govoreći o konkretnim tačkama optužnice, Miljković je rekao da nijedno tijelo nije pronađeno i da on ne želi da vjeruje na riječ svjedocima tužilaštva.

Kako je rekao, niko od navodnih žrtava nije bio „student teologije“ te da niko ne treba da se čudi što su nestali.

On je kazao da su okrivljeni saradnici pristali da priznaju krivicu zbog pritiska tužilaštva, te da su u tu svrhu uhapšene njihove supruge.

“One su uhapšene zbog sumnje da su prale novac. Naše supruge su prale novac samo kada su nam oprale farmerke sa novcem u džepovima”, kazao je Miljković.

Foto: Marko Miljković i Veljko Belivuk (Printscreen)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!