Užas u Njemačkoj: Tinejdžerka iz Hrvatske pretučena čekićem nasred ulice, u kritičnom stanju, manijak uhvaćen slučajno

“Nakon dolaska hitne pomoći Lara je bila u strašnom šoku. Prebacili su je u bolnicu gdje operisana po hitnom postupku. Operacija je trajala šest sati. Lara ima teške povrede mozga, prelom lobanje i teške povrede lijevog oka. Takođe, ruke su joj posječene, jedna joj je šivena. Pretpostavljam da je rukama štitila glavu koliko je mogla, jadno moje dijete”, kazala je šokirana majka Snježana

Lara Miroslavić (16) iz Garešnice brutalno je pretučena u petak rano ujutro u Njemačkoj, u mjestu Mainhardt, potvrdila je njena majka Snježana za MojPortal.hr. Prema njenim riječima, Laru je na putu do škole na autobusnoj stanici nepoznati muškarac iz čista mira napao i tukao čekićem po glavi.

“Nakon dolaska hitne pomoći Lara je bila u strašnom šoku. Prebacili su je u bolnicu gdje operisana po hitnom postupku. Operacija je trajala šest sati. Lara ima teške povrede mozga, prelom lobanje i teške povrede lijevog oka. Takođe, ruke su joj posječene, jedna joj je šivena. Pretpostavljam da je rukama štitila glavu koliko je mogla, jadno moje dijete”, kazala je šokirana majka Snježana.

Kako je izvijestila njemačka policija, tog jutra su u Mainhardtu u okrugu Schwäbisch Hall brutalno pretučene dvije osobe, 16-godišnjakinja i muškarac u od 55 godina. Oboje su zadobili teške povrede glave.

Policija je najprije oko 6.15 sati dobila dojavu o teško povrijeđenom muškarcu na jednom autobusnom stajalištu, a koji minut kasnije stigla je i dojava građanke da je na drugoj stanici autobusa, udaljenoj nekoliko stotina metara od one na kojoj je povrijeđen muškarac, pretučena i jedna djevojka. I djevojka i muškarac su u teškom stanju prevezeni u bolnice gdje im je pružena medicinska pomoć te su podvrgnuti hitnim operativnim zahvatima. Dok se stanje teško povrijeđenog muškarca potom stabilizovalo pa je van životne opasnosti, maloljetna djevojka je, kako je policija dodatno izvijestila u ponedjeljak, i dalje kritično.

Policija je odmah povezala ova dva napada sumnjajući da se radi o istom počiniocu, ali nikakva povezanost između žrtava nije pronađena, niti se znao motiv napada. Odmah je oformljena posebna istražiteljska grupa “Haltestelle” najprije s 20, a potom s čak 40 policajaca, te se tražila i pomoć građana, odnosno mogućih očevidaca napada.

Na kraju je policija slučajno ulovila mogućeg počinitelja. Kako je saopšteno, policija je u noći na ponedjeljak primila dojavu koja je dovela do hapšenja 41-godišnjaka. Njegovi ukućani zvali su policiju jer je muškarac divljao po stanu. Nakon intervencije na dojavljenoj adresi, policija je u ponedjeljak detaljnije provjerila prijavljenoga. Ispostavilo se da ranije u odnosu na njega nisu imali postupanja, ali su utvrdili njegovu moguću povezanost s napadima na autobusnim stajalištima od prethodnog petka.

“U ponedjeljak kasno poslijepodne 41-godišnji njemački državljanin iz Mainhadta je uhapšen zbog osnovane sumnje da je 7. oktobra čekićem napao i izudarao 16-godišnjakinju i 55-godišnjaka i nanio im povrede opasne po život. Osumnjičeni je u utorak izveden pred nadležnog sudije istrage koji je potvrdio nalog za njegovim zadržavanjem. Osumnjičeni je potom odveden u zatvorsku bolnicu”, izvijestila je policija.

Ispostavilo se da muškarac ima psihičku bolest, a postoji li ikakva veza između njega i žrtava ili se radilo o nasumičnom napadu na osobe koje su mu se našle na putu, još se utvrđuje.

Kako je objavio MojPortal.hr, to nije jedina tragedija u porodici iz Garešnice.

Snježana i cijela porodica nedavno su proživjeli još jednu tragediju. Naime, prije nepuna dva mjeseca preminuo je Snježanin sin Ivan Poletto, koji je stradao u teškoj saobraćajnoj nesreću u Pakracu.

Ivan je nakon gotovo mjesec dana borbe, nažalost podlegao povredama.

“Potrebna nam je psihološka pomoć. Mi proživljavamo horor film. Nova rana na još uvijek svježu ranu. Još mi je Ivanova slika pred očima, a sad već gledam Laru na intenzivnoj u komi zamotane glave. Eto, dijete ne može više otići bezbrižno ni u školu. Moja Lara mogla je postati novi Luka Ritz”, istaknula je Snježana dodavši da je Lara trenutno stabilno i da je operacija uspješno prošla.

“Stavili su je indukovanu komu da spava i da mozak odmara, da se što prije oporavi, dodaje.

Koliko god da čudno zvuči, ali ova priča mogla je završiti još gore. Naime, prema Snježaninim riječima, njena druga kćerka, Sara, gledala je Laru kako se šminka i sprema za školu i htjela je poći s njom, iako taj dan nije imala nastavu. Srećom, to ipak nije učinila.

“Sara je imala neki čudan osjećaj i htjela ju pratiti do škole, ali ipak nije. Zaspala je. Sreća u nesreći, jer možda bi i ona nastradala”, dodaje majka Snježana.

Strahote koje kroz život prate ovu nesretnu ženu teško su zamislive i u najcrnijim scenarijima. Kako kaže, prije pet godina muku je prošla s još jednim sinom.

“On je pao iz doma u Radićevoj kroz prozor. Takođe je imao teške povrede glave i neko vrijeme bio je u komi. Zbilja mučan oporavak smo prošli. Nemam vremena disati kako treba, a kamoli oporaviti se od jednog šoka, a već dođe novi. To je kao da čovjek ne proguta zalogaj, a već stavlja drugi i guši se hranom”, opisala je, prenosi “Jutarnji list”.

Foto: Lara Miroslavić (društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!