Pronađeno raskomadano tijelo starca koji je nestao 2019, osumnjičeni je poznati nasilnik!

Miloš Nišević se od 28. decembra 2019. smatrao nestalom osobom, ali marljivim radom kriminalista iz više uprava utvrđeno je, nažalost, da je njegov nestanak imao zlokobnu pozadinu. Ostaci tijela Miloša Niševića navodno su raskomadani pronađeni prije nekog vremena, a policija je sad za njegov nestanak osumnjčila njegovog agresivnog unuka koji se od ljeta prošle godine nalazi u zatvoru

Aleksandar Nišević (29) iz Gline, koji je u ljeto prošle godine šokirao Splićane potpuno bezrazložnim fizičkim napadima na dvije žene i zbog toga osuđen na 11 godina zatvora, u ponedjeljak je osumnjičen i za ubistvo svoga djeda Miloša Niševića (89) kojem se od kraja 2019. izgubio svaki trag.

Miloš Nišević se od 28. decembra 2019. smatrao nestalom osobom, ali marljivim radom kriminalista iz više uprava utvrđeno je, nažalost, da je njegov nestanak imao zlokobnu pozadinu. Ostaci tijela Miloša Niševića navodno su raskomadani pronađeni prije nekog vremena, a policija je sad za njegov nestanak osumnjčila njegovog agresivnog unuka koji se od ljeta prošle godine nalazi u zatvoru.

Prema neslužbenim informacijama, 89-godišnjaku je nakon ubistva bila odrezana glava. Motiv je navodno bio koristoljublje, odnosno penzija ubijenoga Miloša te je njegov unuk prijavljen za tzv. teško ubistvo iz koristoljublja, piše “Jutarnji list”. Aleksandar Nišević do jula 2021. bio je potpuno nepoznat hrvatskoj javnosti, premda nije bio nepoznat pravosuđu. Bio je višetruko osuđivan zbog krađa, a iako je nakupio 13 pravosnažnih presuda, stalno je dobivao uslovne kazne od sudova širom Hrvatske. U julu 2021. njegova agresivnost postala je javno poznata, kad je nadzorna kamera zabilježila njegov brutalan napad na jednu od dviju žena koje je bezrazložno napao u istom danu.

Najprije je u 7.15 sati u objektu na plaži Firule bocom u glavu udario 52-godišnju Nevenku Margetu, a kad je žena pala na stepenice, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te ju hvatati rukama za vrat.

Nakon što su ga zaustavile turistkinje koje su naišle, napadač je pobjegao. Nedugo zatim u Ulici Antuna Branka Šimića s leđa je više puta kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju te ju potom nastavio tući šakama po glavi. Utvrđeno je da je 52-godišnjakinja zadobila lakše povrede, a 40-godišnjakinja tešku povredu noge. Niševića je policija ubrzo uhapsila te se od tad nalazi iza rešetaka. Nakon ovakvih napada svi su se zapitali odakle tolika agresivnost kod 29-godišnjaka koji dotad nije počinio ništa teže od krađe po trgovinama, ali sad se čini da jeste.

Foto: Aleksandar i Miloš Nišević (“Jutarnji list”)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!