Otac i sin na čijoj je svirci Sting slavio rođendan: Oduševio ga je naš sevdah

Tako je, neočekivano, čast da njihovu svirku sluša Sting imao sarajevski muzički trio u sastavu Vernes Ljuštaku, Vernesa Deljkić i Ali Ljuštaku. Domaći muzičari bili su oduševljeni dolaskom specijalnost gosta i dobili dodatnu motivaciju da daju sve od sebe

Nakon spektakla koji je Sarajlijama priredio u prepunoj Zetri, legendarni Sting odlučio je da svoj 71. rođendan proslavi u jednom od sarajevskih klubova.

Tako je, neočekivano, čast da njihovu svirku sluša Sting imao sarajevski muzički trio u sastavu Vernes Ljuštaku, Vernesa Deljkić i Ali Ljuštaku, piše N1. Domaći muzičari bili su oduševljeni dolaskom specijalnost gosta i dobili dodatnu motivaciju da daju sve od sebe.

“Bilo je čarobno! Svirali smo razne stilove muzike. Stinga je, naravno, posebno dojmio naš sevdah kojeg smo mi izvodili u art formi. Bio oduševljen zajedno sa svojim bendom, suprugom i prijateljima. Svi smo uživali. Poslije svirke smo razgovarali sa planetarnim velikanom iz svijeta muzike. Vrlo brzo sam shvatio da je riječ o jednom normalnom i prirodnom čovjeku i muzičaru”, za N1 prepričava mladi gitarista, Ali Ljuštaku.

Posebno zanimljiva i emotivna scena za Stinga bila je kada je saznao da su dva od tri člana sarajevskog benda, Vernes i Ali Ljuštaku zapravo otac i sin. I Stingov sin, Joe Sumner, bio je na svirci, a prije toga je zagrijavao atmosferu u Zetri, pred koncert svog oca.

“Naposlijetku, Sting je pohvalio našu tradicionalnu muziku, estetiku i način na koji mi to izvodimo. Posebno je istakao poznatog gitaristu, aranžera i prije svega velikog muzičara, mog oca Vernesa Ljuštakua, kako ga je dojmio njegov način sviranja i pristup muzici. Nakon trosatnog druženja smo se pozdravili i Sting je obećao da će opet doći u Sarajevo”, svoju priču o nezaboravnoj večeri zavraša Ali Ljuštaku.

Foto: Privatna arhiva

Idi na VRH
error: Content is protected !!