Porodica iz Njemačke doselila u selo kod Livna: Ne planiramo da odlazimo iz ovog mjesta

Sussane i njeno četvoro djece život u njemačkom Leipzigu prije godinu dana zamijenili su mirnim životom u selu Golinjevo kod Livna. 2018. godine ovdje su boravili kao turisti, i bila je to kažu ljubav na prvi pogled. Sloboda, priroda i ljepota ovog mjesta bili su presudni u njihovoj odluci o preseljenju

Vijest da građani BiH u potrazi za kvalitetnijim i sigurnijim životom odlaze u Njemačku ili druge zapadne zemlje nije strana, ali vijest da Njemci napuštaju svoju zonu komfora i novi život zasnivaju upravo u toj zemlji nije uobičajena.

Jedan takav primjer ekipa N1 televizije je zabilježila u livanjskom selu Golinjevo u koje šestoročlana porodica iz Njemačke doselila i započela novi život.

Sussane i njeno četvoro djece život u njemačkom Leipzigu prije godinu dana zamijenili su mirnim životom u selu Golinjevo kod Livna. 2018. godine ovdje su boravili kao turisti, i bila je to kažu ljubav na prvi pogled. Sloboda, priroda i ljepota ovog mjesta bili su presudni u njihovoj odluci o preseljenju.

“Zaljubili smo se u ovo mjesto, u ljude i odlučili smo da ovdje ostanemo, da naša djeca odrastaju u slobodnoj, srećnoj i zdravoj okolini”, ispričala je Susanne Marielle Goepel.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!