Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš: Jednu od najjačih finti ikada Majkl Džordan je prodao Divcu (VIDEO)

Na prvom mjestu Džordanove vječne liste poteza je koš za šampionsku titulu 1998. godine, kada je “izlomio” igrača Jute Džeza Brajana Rasela i poentirao za trijumf rezultatom 87:86 i 4:2 u velikom NBA finalu. Majkl je u šestom duelu finalne serije ubacio 45 poena, a pobjedonosni šut je bio svojevrsni filmski hitac, nešto o čemu sanja svako dijete koje potrči za loptom

Čast najvećim NBA majstorima današnjice koji uveseljavaju navijače širom planete, ali gotovo da nema ljubitelja najjače košarkaške lige na svijetu koji i sada ne uzdiše za Majklom Džordanom.

Potezi nezvanično najboljeg košarkaša svih vremena prepričavaju se i 20-ak godina od kada je slavni “Em Džej” drugi put rekao zbogom košarci. Bio je sinonim igre pod obručima: pogađao iz svih pozicija kao snajperista, brzih ruku u odbrani, a pitanje je da li će iko ikada letjeti parketima širom Amerike kao što je to činio “Leteći Majkl”.

Zato i ne čudi što video klip sa 50 najboljih poteza žive legende Čikago Bulsa ima blizu 90 miliona pregleda na YouTubeu. Da priča dobije na zanimljivosti, na 46. mjestu top poteza je legendarna Džordanova finta šuta na koju je nasjeo tada centar Šarlot Hornetsa, čuveni srpski as, Vlade Divac.

Na prvom mjestu Džordanove vječne liste poteza je koš za šampionsku titulu 1998. godine, kada je “izlomio” igrača Jute Džeza Brajana Rasela i poentirao za trijumf rezultatom 87:86 i 4:2 u velikom NBA finalu. Majkl je u šestom duelu finalne serije ubacio 45 poena, a pobjedonosni šut je bio svojevrsni filmski hitac, nešto o čemu sanja svako dijete koje potrči za loptom, piše srbijadanas.com.

Ovoga puta nećemo nabrajati sve Majklove trofeje i nagrade. Ova kompilacija je savršena završna riječ, pečat na perfektnu karijeru. Dame i gospodo, neponovljivi – Majkl Džordan.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!