Lejla Mujić se nakon 42 godine vratila iz Njemačke u BiH: Domovina je domovina (VIDEO)

U Srebreniku su otvorili su ugostiteljski objekat – malo seosko domaćinstvo koje se nalazi blizu srednjovjekovne tvrđave. Uloženo je, prije svega, puno ljubavi

Rijetki su primjeri ljudi koji napuste bezbrižan život u Njemačkoj i vrate se u svoju domovinu. Među njima je Lejla Mujić, koja se nakon 42 godine života u Njemačkoj vratila u Srebrenik sa suprugom Omerom.

“Ja sam iz sela Ježinac koje je pet kilometara udaljeno. U januaru 1982. godine sam se udala, bila sam ovdje par dana i otišla odmah u Njemačku. Radili smo 42 godine tamo. Imamo dvoje djece. Maštali smo sve vrijeme kako da se vratimo”, kazala je Mujić, prenosi Radiosarajevo.ba.

Ističe kako je tuđina nešto drugo, a domovina je domovina. U Srebreniku su otvorili su ugostiteljski objekat – malo seosko domaćinstvo koje se nalazi blizu srednjovjekovne tvrđave. Uloženo je, prije svega, puno ljubavi.

“Objekat smo radili malo po malo. Bilo je teško. Odlučili smo da napravimo objekat jer su turisti tražili mjesto gdje bi popili kafu i limunadu. Uspjeli smo i srećni smo”, rekla je Mujić.

Opširnije u prilogu Nove BH.

Seosko domaćinstvo u Gračanici

Lejla Mujić nakon 40 godina života u Njemačkoj odlučila je da se vrati u Srebrenik, gdje zajedno sa svojim suprugom otvara ugostiteljski objekat koji ima prekrasan pogled na srednjovjekovnu utvrdu u Srebreniku. Ovo je Lejlina priča.

Posted by NOVA BH on Tuesday, August 16, 2022

Idi na VRH
error: Content is protected !!