Wizz Air će od narednog ljeta redovno letjeti sa mostarskog aerodroma

Iako su tokom godine s mostarskog aerodroma u više navrata najavljivane moguće redovne linije sa evropskim gradovima, to se nije dogodilo, tako da jedino avioni na mostarsko tlo slijeću u sklopu charter letova koji uglavnom dovoze turiste u Hercegovinu zbog vjerskog turizma u Međugorju

Wizz Airom će se od narednog ljeta redovno letjeti i sa mostarskog aerodroma.

Tako će konačno najveći grad na Neretvi i čitavu hercegovačku regiju vazdušnim linijama direktno povezati sa evropskim gradovima.

Novi režim rada mostarskog aerodroma koji godinama negativno posluje, s ponosom je najavilo rukovodstvo mostarskog aerodroma.

Oni su to zagarantovali i potpisivanjem ugovora.

Aerodrom Mostar je, kako navode, potpisao važan ugovor s Wizz Airom, najbrže rastućom evropskom avio-kompanijom, koji će omogućiti redovne direktne letove sljedećeg ljeta.

“Ovo će pomoći povezivanju Mostara i cijele regije Hercegovine s poznatim evropskim destinacijama, te podržati rast privrede i turizma naše regije”, navode iz rukovodstva mostarskog aerodroma.

Mostarski aerodrom godinama posluje negativno i opstaje zahvaljujući sredstvima koja se slivaju iz budžeta sa svih nivoa vlasti, a negativno su ga ocijenili i revizori finansijskih izvještaja za prošlu godinu.

Revizori su u svom izvještaju ocijenili da je poslovanje mostarskog aerodroma upitno jer donacije i subvencije čine 90 odsto ukupnih prihoda.

Iako su tokom godine s mostarskog aerodroma u više navrata najavljivane moguće redovne linije sa evropskim gradovima, to se nije dogodilo, tako da jedino avioni na mostarsko tlo slijeću u sklopu charter letova koji uglavnom dovoze turiste u Hercegovinu zbog vjerskog turizma u Međugorju, prenosi Klix.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!