Ljubav ne poznaje granice: U BiH se udalo više od 40 Filipinki (VIDEO)

Na tradicionalnom druženju, koje je ove godine organizovano u gradiškom selu Ćelinovac, Filipinke su, malo u šali a malo u zbilji, poručile da će ih biti i više jer je na Filipinima veći broj žena od muškaraca

Kažu da za ljubav ne postoje granice, da ona ne pita za rasu, vjeru i nacionalnost. To potvrđuje i sljedeća priča – u BiH iz dalekih Filipina stiglo je i u skladnom braku živi više od 40 Filipinki.

Filipinske snajke, kako vole za sebe da kažu, sa partnerima su se upoznali na različite načine. Neki u međunarodnim misijama, neki preko društvenih mreža, a Ajbi Sibinčić je Slavena upoznala na kruzeru. Oni žive u Donjim Smrtićima kod Prnjavora.

Filipinski zetovi kažu da, i pored brojnih predrasuda, razlike u poimanju života tamo i ovdje nisu velike. Filipinke se, kažu, za sada najteže privikavaju na našu hranu, piše rtrs.tv.

Filipinke su patrijarhalnog odgoja, drže do tradicije i već od rane mladosti djecu pripremaju za samostalan život.

Na tradicionalnom druženju, koje je ove godine organizovano u gradiškom selu Ćelinovac, Filipinke su, malo u šali a malo u zbilji, poručile da će ih biti i više jer je na Filipinima veći broj žena od muškaraca.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!