Neočekivani junak Igor Drobnjak: Uvijek vjerujem u sebe, ali ovo nisam očekivao

Mnogo je heroja velike pobjede nad Gruzijom – od selektora Boška Radovića, neumornog Dina Radončića, Kendrika Perija, koji je sjajno vukao konce igre, Bojana Dubljevića, koji je i pored nervoze zbog očajnog suđenja pogodio dvije važne trojke, Vladimira Mihailovića, koji je nakon ofanzivnog skoka dao možda i najvažniju trojku u dresu reprezentacije, ali je najveći, ipak, Igor Drobnjak.

Momak koji je prvenstvo počeo ka džoker, kao zamjena za Perija, izrastao je u jedno od glavnih oružja i preuzima odgovornost kada je najteže. Protiv Gruzije 22 poena, mnogi ključni.

„Znali smo da će biti teško, jer smo protiv domaćina direktno odlučivali o plasmanu u osminu finala. Kao i na svakoj utakmici, držali smo se zajedno i možda i na ljepši način prošli, nego da nam je to Bugarska omogućila”, rekao je 22-godišnji Podgoričanin.

Da li je bio dogovor da preuzmeš odgovornost?

„Svakako da je bilo povjerenja koje su mi ukazali i trener i saigrači, ali jednostavno je tako ispalo. Loptu uzme ko u tom trenutku bude najraspoloženiji da rješava utakmicu”.

Jesi li očekivao ovakva svoja izdanja?

„Iskreno, nisam. Uvijek sam optimističan, vjerujem u sebe, ali nisam baš ovo očekivao”.

Hoćete li biti rasterećeni u osmini finala, jer ste ostvarili cilj?

„Svakako da hoćemo. Cilj od početka priprema nam je bio da prođemo grupu, čak smo upisali tri pobjede. Probaćemo da se odmorimo što bolje i bićemo rasterećeni u osmini finala. Opet igramo protiv domaćina, biće teško, ali zbog toga se igra košarka”.

Izvor: Vijesti

Foto: Fiba

Idi na VRH
error: Content is protected !!