“Ne možete glasati za nekoga ko nema djecu”: Lider SNP-a šokirao Crnu Goru neprimjerenom izjavom

“Ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu. Ni kučeta, ni mačeta… Kakva odgovornost, prema kome? Pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu, a mi smo utemeljeni tu. Više ja i naš potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata”, rekao je Joković

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Vladimir Joković, ocijenio je da se “neostvarenim ljudima” ne može dati da obavljaju vlast.

U televizijskom gostovanju je, između ostalog, kazao da se ne može glasati za nekoga ko nema svoju djecu.

“Meni je žao onih koji se politikom bave radi egzistencije, koji ništa drugo u životu nisu uradili. Jedan euro nisu zaradili, nula eura poreza platili i nemaju nikakvu drugu alternativu. Oni samo gledaju to da opstaju tu, da egzistiraju u tome, to je problem političke scene”, rekao je Joković u razgovoru za Srpsku televiziju.

Dodao je da u Italiji kandidat za predsjednika ne može biti niko mlađi od 50 godina i “ko nije familijaran čovjek”.

“Ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu. Ni kučeta, ni mačeta… Kakva odgovornost, prema kome? Pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu, a mi smo utemeljeni tu. Više ja i naš potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata”, rekao je on.

Na konstataciju voditelja Dragana Rosandića da su “oni mlađi, nisu još stigli”, Joković je kazao da ima i starijih od njega.

“Srećno bilo, dabogda imali koliko god požele. Ali je suština – da li se neostvarenim ljudima treba dati vlast, da vuku glavne konce u državi. To nijedna država ne dozvoljava. Pogledajte koliko godina je imao Tramp, koliko ima Bajden, Putin, Džonson, predsjednik Njemačke, Erdogan… To samo mogu ozbiljni ljudi, ostvareni, koji su mnogo toga učinili”, rekao je Joković.

ŠARANOVIĆ: TEŠKO POVJEROVATI DA JE OVO POTPREDSJEDNIK VLADE

Na izjavu Jokovića reagovao je poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

“Ako ste se ikada pitali kako izgleda potpuna izvitoperenost uma, vjerovatno je to ovo. A ovo nam je (i meni je teško da povjerujem) potpredsjednik Vlade. Što ako npr. neko od nas ne može da ima djecu, Jokoviću”, napisao je on na Twitteru.

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: IMA ŽENA KOJE ŽELE, A NE MOGU SE OSTVARITI KAO MAJKE

Oglasila se i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

“E, moj Jokoviću, pamet ti ne smeta da ovakve izjave daješ. A, znaš li Jokoviću da ima žena koje žele, a ne mogu da se ostvare kao majke?! Bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju”, navela je ona na Twitteru.

RAŠČANIN-RADIČEVIĆ: JOKOVIĆ UVIJEK ZA KOPLJE “ISPRED” SVOG VREMENA

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin-Radičević upitala je kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade koji može dati ovakvu izjavu.

“Sitna djeca kao mjerilo vrijednosti i doprinosa razvoja jednog društva – ovo je slika i prilika vrjednosnog sistema, tradicije i patrijarhata koji propagira potpredsjednik Vlade. U preispitivanju nečijih kompetencija potpredsjednik Vlade Crne Gore koristi se time koliko ko ima ili nema djece – za nas žene kod Jokovića je vjerovatno poželjno 3+ i to muške. Ništa kvalitet porodičnih odnosa. Ništa lični doprinos radom, ništa razvijanje servisa pomoći i podrške građanima.

“Kao naredni predlog SNP-a koji nam je STUB ove PROEVROPSKE Abazovićeve vlade, očekujem nešto poput toga da svi ispod 175cm visine primaju manje plate ili da žene tokom provjere za prijem u radni odnos obavezno pokažu da znaju da skuvaju kafu i umijese hljeb. Mislim, to su te tradicionalne vrijednosti onih koje ne interesuje sve učestalije porodično nasilje, koje ne interesuje kvalitet života gradjana Crne Gore, ali, čisto tradicije radi, dopuštaju i ne sankcionišu napade na ljude druge seksualne orjentacije, a nas da posavjetuju oko broja djece, po mogućnosti muške.

“A kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade, koji izusti ovako nešto? Kakva EU. Ovo je the real thing! Totalna New age evropska, zelena vlada. Abazović i Joković, vazda za koplje ispred svog vremena”, saopštila je Raščanin-Radičević.

LP: JOKOVIĆ LEGITIMIŠE NAPADE NA POLITIČKE PROTIVNIKE

Iz Liberalne partije su kazali da Joković nastavlja da sa vrha vlasti legitimiše “gnusne i nezamislive napade na političke protivnike, nedostojne takve funckije i javnog funkcionera”.

“Napadom na Demokrate, kroz koji provlači njihov porodični i lični život, to da li neko ima djecu ili nema i zašto je to tako, pokušavaju da diskredituje oponente na nizak i mizeran način, neprihvatljiv je. Liberali jesu politički protivnici ove partije, ali politička borba mora da sadrži neka pravila i ne ide ispod elementarne ljudskosti, časti i pristojnosti.

“Ova Vlada je dovoljno vulgarizovala javni prostor da je zadnji trenutak da to prestane da čini i da uvodi u praksu stvari koje nikome nikada nijesu pale na pamet u Crnoj Gori da javno saopštava. Takvo zagađivanje javne scene ne traje od juče, ali srećom neće još dugo potrajati”, saopštili su iz LP.

Kazali su da je crnogorskoj politici potrebno ozdravljenje i uspostavljanje principa na kojima će ona funkcionisati, poštujući ljudsko dostojanstvo, kako oponenata i neistomišljenika, tako i građana kojima se “na ovaj način vrijeđa razum i pamet”.

Foto: Vladimir Joković (Skupstina.me)

Idi na VRH

error: Content is protected !!