Učiteljica Rada Višnjić privremeno suspendovana do okončanja postupka

Nakon saznanja o dešavanjima, istog dana, 06. 10. 2020, protiv zaposlene Rade Višnjić, shodno zakonskim odredbama, pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti, a potom doneseno rješenje o privremenoj suspenziji do okončanja postupka, počev od 08. 10. 2020. Zbog regularnosti postupka, kao i prethodnog puta kada je vođen, u predstojećem periodu za medije neću davati izjave dok ne bude poznat ishod”, kazala je direktorica škole Biljana Vukmanović

Učiteljica Rada Višnjić (Foto: Facebook)

Protiv učiteljice barske Osnovne škole “Jugoslavija” Rade Višnjić, koja je putem Viber grupe pozvala učenike na moleban, pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti, a potom doneseno rješenje o privremenoj suspenziji do okončanja postupka, saopšteno je Standardu iz te škole.

“Nakon saznanja o dešavanjima, istog dana, 06. 10. 2020, protiv zaposlene Rade Višnjić, shodno zakonskim odredbama, pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti, a potom doneseno rješenje o privremenoj suspenziji do okončanja postupka, počev od 08. 10. 2020. Zbog regularnosti postupka, kao i prethodnog puta kada je vođen, u predstojećem periodu za medije neću davati izjave dok ne bude poznat ishod”, kazala je Standardu direktorica škole Biljana Vukmanović, prenosi Antena M.

Nakon što je u medijima objavljen poziv učiteljice Višnjić, reagovale su brojne institucije, nevladine organizacije, političke partije, a zaštitnik ljudskih prava i sloboda pokrenuo je ispitni postupak zbog kršenja prava djeteta i zloupotrebe djece u ovom slučaju. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!