Umjesto svadbe sahrana: U matičnoj službi u Prijepolju otkazano vjenčanje Alena i Medine

Dvije-tri godine su bili u vezi koju su htjeli da krunišu brakom. Prošle zime su se vjerili, planirali su da zajedno žive u Njemačkoj, ali su svadbu zakazali za avgust u Prijepolju. Sve je bilo spremno za veliko veselje

Alen i Medina (Foto: Privatna arhiva)

U matičnoj službi u Prijepolju u ponedjeljak je otkazano venčanje Alena Kučevića (24) iz tog grada i Medine Bjelak (22) iz obližnjeg Brodareva.

Za nekoliko dana matičari će nesuđene mladence zavesti u knjige umrlih, piše “Blic”.

Alen i Medina stradali su u nedjelju u okolini Frankfutra, u teškoj saobraćnoj nesreći pošto se njihov automobil sudario sa policijskim vozilom. Sve se tog dana namjestilo kako ne treba da se san dvoje mladih o zajedničkom životu i njihova velika ljubav tragično prekinu.

Prijepolje i Brodarevo vjerovatno ne bi danas oplakivali dvoje sugrađana i komšija, koji su živeli u Nemačkoj i spremali se za veliku svadbu zakazanu za naredno ljeto, da se u nedjelju popodne u okolini Frankfurta nije srušio mali avion koji je odnio tri žrtve.

“Njih dvoje krenuli su zajedno u mesto Langen da traže stan u kome bi živjeli posle svadbe. U trenutku kada je Alen pokušao da pretekne vozilo koje je se kretalo ispred njega drugom stranom puta naišao je policijski automobil pod rotacijom koji je išao na mjesto gdje je pao avion. Došlo je do direktno sudara u kome su njih dvoje poginuli”, prepričao je “Blicu” blizak rođak pokojne Medine Bjelak.

Alen i Medina (Foto: Privatna arhiva)

Medina je u Njemačkoj živjela od druge godine sa roditeljima pošto joj je otac dobio posao u jednoj građevinskoj firmi. Stanovali su u Merfeldenu pored Frankfurta. Medina je tamo upoznala Alena Kučevića, Prijepoljca, koji je prije četiri godine otišao u Njemačko kao građevinac. On je živio sa bratom par kilometara dalje, u mjestu Valdorf.

“Dvije-tri godine su bili u vezi koju su htjeli da krunišu brakom. Prošle zime su se vjerili, planirali su da zajedno žive u Njemačkoj, ali su svadbu zakazali za avgust u Prijepolju. Sve je bilo spremno za veliko veselje”, nastavlja sagovornik tog lista.

Medinu je posljednji put vidio za novu godinu kada je sa svojim vjerenikom dolazila u Brodarevo. Pričala mu je da ove godine treba da diplomira na fakultetu za menadžment i bankarstvo. Nadao joj se i ove nedjelje, jer je bila najavila dolazak iz Njemačke da završi još neke pojedinosti oko svadbe. Umjesto nje stigle su tužne vijesti.

“U nedjelju oko devet sati nam je javljeno da su poginuli u saobraćajnoj nesreći. Sat i po ranije njegovim roditeljima i njenom bratu njemačka policija je, zajedno sa ljekarima, pokucala na vrata i saopštila da se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su njihovi najmiliji poginuli. Ispostavilo se da je Medinin otac nedugo posle udesa naišao istim putem. Bio je u kolima sa jednim kolegom, ali su zbog kolone koja se stvorila zbog udesa okrenuli vozilo i drugim putem otišli ka Merfeldenu. Na licu mesta je čuo da je bio udes i da ima poginulih, ali nije ni slutio da su to njegova ćerka i vjerenik”, kaže član Medinine familije iz Brodareva.

Porodica Bjelak osim Medine ima još jednu ćerku i sina. U Brodarevo, gdje imaju kuću, dolazili su uglavnom za vrijeme godišnjih odmora. Uz brata sa kojim je živio u Njemačkoj, Alen u Prijepolju ima roditelje i dvije sestre.

Alen i Medina će biti sahranjeni u Srbiji.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH