Uznemirujuće: Krvave glave policajaca i navijača – epilog utakmice između Sutjeske i Budućnosti

Policajcu Goranu Krstonijeviću povrijeđena je desna ruka i on je pomoć potražio u Urgentnom centru. Policajac Kerim Topuzović prošao je sa rasjekotinom na čelu. Ranije je objavljena slika jednog od dugogidišnjih vođa navijača Budućnosti Aleksandra Čake Ivanovića, kome je u sukobu sa policijom razbijena glava

Povrijeđeni policajac Kerim Topuzović (Foto: “Vijesti”)

Šest policajaca i nekoliko navijača Budućnosti povrijeđeno je u žestokoj tuči organa reda i “Varvara” po završetku derbija 26. kola Telekom 1. CFL koji su Podgoričani igrali u Nikšiću protiv Sutjeske, pišu “Vijesti”.

Slike razbijenih glava – policajaca, kao i navijača Budućnosti, svjedoče o scenama nasilja koje su postale karaktetistične za domaća fudbalska borilišta.

Policajcu Goranu Krstonijeviću povrijeđena je desna ruka i on je pomoć potražio u Urgentnom centru.

Policajac Kerim Topuzović prošao je sa rasjekotinom na čelu.

Ranije je objavljena slika jednog od dugogidišnjih vođa navijača Budućnosti Aleksandra Čake Ivanovića, kome je u sukobu sa policijom razbijena glava.

Povreda Aleksandra Ivanovića (Foto: “Vijesti”)

Još nema podataka koliko je povrijeđeno navijača.

Sutjeska i Budućnost igrali su neriješeno 2:2, nakon gola koji su Nikšićani postigli u petom minutu sudijskog dodatka.

“Dio navijača Budućnosti je, nakon završetka utakmice, preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu koja se nalazi na obodu terena, gdje je prvo napao službenike zaštitarske službe, a potom i policijske službenike. Policijski službenici su, nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policijska službenika, radi sprječavanja i daljeg odbijanja napada, kao i zbog sprječavanja te grupe ‘Varvara’ da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej i službenu palicu”,navodi se u saopštenju policije.

“Osim toga, ‘Varvari’ su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenicama policijske službenike, kada je još jedan policijski službenik zadobio povredu u predjelu glave”, stoji u saopštenju.

Policijskim službenicima je, u zdravstvenoj ustanovi, pružena medicinska pomoć.

Povrijeđeni policajac Goran Krstonijević (Foto: “Vijesti”)

Policija je saopštila da se preduzima aktivnosti na identifikaciji napadača, a u toku je njihovo privođenje u službene prostorije CB Nikšić.

“”Navijači Budućnosti su nakon utakmice ušli na teren ne da bi se sukobili sa protivničkim navijačima, već da bi se pozdravili sa svojim fudbalerima i taman kad je drama trebala da se smiri, došlo je do prekomjerne i totalno bespotrebne intervencije policije”, saopšteno je iz navijačke grupe “Varvari”.

“Još jednom, po ko zna koji put organizovana huliganska grupa pod uniformama, je pokazala da su svi njihovi treninzi uzalud kada dođe čas da se pokaže šta su naučili na obukama i to na golorukom narodu”, kazali su “Varvari”.

Oni su kazali i da je povrijeđeno mnogo navijača, al da su medicinsku pomoć zatražili samo oni u krajnjoj nuždi, zbog navodnih prijetnji pripadnika policija “da će ih sve poslati u tamnicu”.

“Naša braća su se branila koliko je bilo moguće, no huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca. Nadamo da će unutrašnja kontrola, Etički odbor, građanski Savjet za kontrolu policije i ombudsman reagovati na ovakav teror i samovolju ‘profesionalaca’ koje plaćamo”, kazali su “Varvari”.

Uznemirujuće: Krvave glave policajaca i navijača – epilog utakmice između Sutjeske i Budućnosti

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!