“Ti si ratni zločinac”: Hrvatski haški osuđenik držao predavanje o Bogu, prekinuli ga studenti (VIDEO)

Skoro pred kraj njegovog govora u dvoranu je ušlo nekoliko nepoznatih studenta koji su razvili transparent i počeli vikati kako je Kordić ratni zločinac. No, ubrzo im je transparent oduzet, a studenti su pobjegli

Foto: Printscreen

Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić govorio je u utorak veče o vjeri na skupu koji je pokrenuo don Damir Stojić, ali pred kraj njegovog govora skup u dvorani prekinula je nekolicina mlađih ljudi uz povike da je on ratni zločinac. Razvili su i transparent koji im je oduzet i brzo pobjegli.

U pozivu na predavanje u studentskom domu “Stjepan Radić” Stojić je napisao kako će Kordić govoriti o susretu s Bogom.

Nakon što je haški sud Kordića proglasio krivim osuđen je na 25 godina zatvora, a oslobođen je 2014. godine nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji.

Skup je započeo s dvije pjesme nakon čega je Kordić započeo svoj govor tokom kojeg je rekao kako se suočio s trenucima najveće patnje tokom 17 zatvorskih godina, kako je ondje sreo Boga koji ga je promijenio i kako je iz njega crpio mir i snagu.

“Prošlo je skoro 20 godina od kada sam doživio svoj drugi rođendan.To je dan kada je započelo moje suđenje. Tu noć probudilo me svjetlo u tri ujutro koje nije bilo s ovoga svijeta. Čuo sam glas koji mi je rekao: ‘Dragi moj sine, prepusti sve u moje ruke’. Osjetio sam kako mi se srce napunilo. Kleknuo sam, pomolio se i izrekao gospodinu svoje da”, svjedočio je Kordić, prenosi 24sata.hr.

Skoro pred kraj njegovog govora u dvoranu je ušlo nekoliko nepoznatih studenta koji su razvili transparent i počeli vikati kako je Kordić ratni zločinac. No, ubrzo im je transparent oduzet, a studenti su pobjegli. 

Nezavisni saborski zastupnik Mirando Mrsić izjavio je u srijedu kako je užasnut činjenicom da je osuđeni ratni zločinac Dario Kordić održao predavanje u zagrebačkom Studentskom domu “Stjepan Radić”, zbog čega je u Saboru zatražio hitno izvinjenje Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačke nadbiskupije, koja je predavanje i organizovala.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!