Joković se pravda: Nijesam mislio da uvrijedim bilo koga, saosjećam sa onima koji žele, a ne mogu da imaju djecu

Izvinjavam se svim onim osobama koje žele ili su željele da imaju djecu ako sam ovom izjavom, koja je bila direktno usmjerena na nezrelo i neodgovorno ponašanje poslaničkog kluba Demokrata, povrijedio njihova osjećanja, a svakako ni najmanju namjeru nijesam imao. Neka se srame oni koji su izjavu zloupotrijebili da u svoje profiterske svrhe, ne birajući sredstva, povrijede osjećanja onih koje su stavili u ovaj kontekst, rekao je Joković

Potpredsjednik Vlade i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković izvinio se svima koji su se osjetili uvrijeđenim zbog njegove izjave.

Joković je gostujući u jednoj TV emisiji, između ostalog kazao da “ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu. Ni kučeta, ni mačeta… Kakva odgovornost, prema kome? Pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu, a mi smo utemeljeni tu. Više ja i naš potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata”.

On je u saopštenju naveo i da se “srame oni koji su izjavu zloupotrijebili da u svoje profiterske svrhe, ne birajući sredstva, povrijede osjećanja onih koje su stavili u ovaj kontekst”.

“Nijesam mislio da uvrijedim bilo koga ko nema ili ne može da ima djecu, a želio bi, već sam isključivo to rekao u političkom kontekstu da klub Demokrata nema političke zrelosti i odgovornosti, što su više puta pokazali u prethodnom periodu prema budućim generacijama, odnosno prema mladim ljudima koji treba da žive u našoj državi Crnoj Gori, odnosno prema mladim bračnim parovima, kojima se ovakvim ponašanjem i ugrožavanjem standarda onemogućava kreiranje uslova da se ostvare kao roditelji”, naveo je Joković.

Dodao je da duboko saosjeća sa onima koji žele, a ne mogu da imaju djecu, i da takvih ima i u svojoj rodbini.

“Više puta sam pomagao brojnim porodicama i pojedincima upravo u cilju rješavanja ovog problema, ali to je moja lična stvar i ne bih sa tim da licitiram. Izvinjavam se svim onim osobama koje žele ili su željele da imaju djecu ako sam ovom izjavom, koja je bila direktno usmjerena na nezrelo i neodgovorno ponašanje poslaničkog kluba Demokrata, povrijedio njihova osjećanja, a svakako ni najmanju namjeru nijesam imao. Neka se srame oni koji su izjavu zloupotrijebili da u svoje profiterske svrhe, ne birajući sredstva, povrijede osjećanja onih koje su stavili u ovaj kontekst”, naveo je Joković, prenose “Vijesti”.

Foto: Skupstina.me

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!