Krivokapić: Lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem, reakcija MUP-a izostala

“Prvi put smo reagovali prije tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsjedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru. Reakcija MUP-a je izostala”, napisao je na Twitteru

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je da je taj Vladin resor tražio da se bivši ambasador Srbije Vladimir Božović udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru.

“Ministarstvo vanjskih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima”, napisao je Krivokapić na Twitteru.

Božović je prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom posjete patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija Herceg Novom u okviru proslave 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina.

MVP je Božovića u novembru 2020. proglasilo za personu non grata, međutim Božović i dalje prisustvuje javnim događajima i predstavlja se kao ambasador, pišu “Vijesti”.

“Prvi put smo reagovali prije tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsjedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru. Reakcija MUP-a je izostala, a lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem naočigled svih. Podsjećamo da je MUP ažuran kad tuži ministra vanjskih poslova povodom događaja na Cetinju 5. septembra, koji je već dva puta dao iskaz u Osnovnom sudu. To očigledno govori o posvećenosti vladavini prava, evropskoj i političkoj orijentaciji MUP-a”, napisao je Krivokapić.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!