Protiv Hilmije France CB podnio prijavu za ugrožavanje sigurnosti

Radnici tvrde da je Franca najprije fizički nasrnuo na Grbovića, a potom izvadio pištolj i repetirao ga u njihovom pravcu, nakon čega su se razbježali. Franca je negirao da je te večeri fizički nasrtao na bilo koga, tvrdeći da jeste posjedovao pištolj u torbici, za koji ima dozvolu, ali da ga nije vadio

Centar bezbjednosti u Bijelom Polju podnio je juče krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu protiv direktora kompanije “Mesopromet” i restorana “Centar” Hilmije France, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti, pišu “Vijesti”.

Trojica radnika kompanije “Mesoprometa” prijavili su da su u nedjelju veče, oko 23 časa, napadnuti u tom restoranu od vlasnika France.

U taj su ugostiteljski objekat, prema sopstvenom priznanju, došli da nađu šefa i razgovaraju s njim o platnim listama i korišćenju bolovanja…

Franca je negirao da je te večeri fizički nasrtao na bilo koga, tvrdeći da jeste posjedovao pištolj u torbici, za koji ima dozvolu, ali da ga nije vadio.

Tvrdi da te lažne optužbe serviraju “momci koji su suspendovani prije 20 dana” i da je zapravo on njihova žrtva.

Enis Grbović, Božo Vuković i Slaviša Pajević saopštili su da su sa direktorom pokušavali da razgovaraju u kafani, jer “do njega ne mogu da dođu već 20 dana”.

”Postupak je u fazi izviđaja i prikupljaju se potrebni dokazi, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, saopšteno je “Vijestima” iz Osnovnog državnog tužilaštva.

Radnici tvrde da je Franca najprije fizički nasrnuo na Grbovića, a potom izvadio pištolj i repetirao ga u njihovom pravcu, nakon čega su se razbježali.

Osim Grbovića, isto su ispričali i Vuković i Pajević.

”Ničim nismo izazvali takvo ponašanje, on bi nam bio otac po godinama. Izvijeđao nas je usred restorana u kojem je bilo gostiju, uz prijetnje i repetiranim pištoljem, uperenim ka nama”, kazao je Vuković.

Rekao je da su potom “izletjeli napolje”.

Grbović je ranije ispričao da mu je Franca prišao i udario ga u predjelu potiljka zamahnutom otvorenom desnom šakom.

Iz ODT nisu odgovorili na pitanja – šta su pokazali snimci sa kamera video nadzora, odnosno da li se na njima vidi da je Franca držao u ruci pištolj, kao ni o tome da li je za isti posjedovao dozvolu…

Na pitanja “Vijesti” nisu odgovorili ni iz Uprave policije.

Foto: Hilmija Franca (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!