Ličina: Dijaspora da planira odlazak na zbore 23. oktobra

Na izborima, dodaje Ličina, treba uskratiti podršku političkim subjektima “koji su u posljednje dvije godine lažavim politikama ugrozili stabilnost i evropsku budućnost Crne Gore, i koji i dalje, pod izgovorom borbe protiv korupcije udaraju na same temelje države”

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj poziva crnogorsku dijasporu da planiraju odlazak u Crnu Goru budući da su lokalni izbori u Podgorici i u još 13 opština raspisani za 23. oktobar, poručila je predsjednica udruženja Emira M. Ličina

“Imajući na umu aktuelnu društveno-političku situaciju u Crnoj Gori, ovi izbori jedni su od najvažnijih i najpresudnijih u modernoj crnogorskoj istoriji. Crna Gora suočena je sa ozbiljnom prijetnjom njenoj nezavisnosti i državnom integritetu, međunarodnopravnom subjektivitetu, njenim temeljnim tekovinama antifašizma, i što je možda najopasnije, njenoj viševjekovnoj tradiciji etničkog, kulturnog i vjerskog sklada i suživota”, istakla je Ličina.

Uticaj na birače u predizbnornom periodu svakako je, kako kaže Ličina, neprimjeren, i to nije, ističe, cilj i namjera njihovog obraćanja.

“Ipak, od vitalnog je značaja za budućnost i opstanak Crne Gore i slobodu i budućnost svih njenih naroda i građana da se na predstojećim lokalnim izborima masovno podrže one društvene snage i političke opcije koje su u proteklim godinama, od sticanja nezavisnosti do danas, pokazale i dokazale svoju istinsku posvećenost modernoj Crnoj Gori, članici NATO-a i budućoj članici Evropske unije”, kazala je, prenosi Portal Analitika.

Na izborima, dodaje Ličina, treba uskratiti podršku političkim subjektima “koji su u posljednje dvije godine lažavim politikama ugrozili stabilnost i evropsku budućnost Crne Gore, i koji i dalje, pod izgovorom borbe protiv korupcije udaraju na same temelje države”.

“Zbog svega navedenog pozivaju se svi državotvorno orijentisani crnogorski patriote da iskoriste svoje biračko pravo i obavezu i da na taj način podrže nezavisnost i budućnost jedine nam Crne Gore.

Na stranici – Vlade Crne Gore/Ministarstvo unutrašnjih poslova/Provjera biračkih spiskova – možete provjeriti da li se nalazite na biračkom spisku”, zaključila je Ličina.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!