Reagovanje Miloševića: “Bulatović poznajem dugo, nisam dobio informaciju da je uključena u kriminal”

“Tako da ja u ovom slučaju nijesam radio ništa tajno i skriveno, niti imam namjeru bilo šta da krijem. Postavlja se dalje pitanje: ukoliko je ona zaista pripadnica organizovane kriminalne grupe, kako je mogla 2018. godine biti angažovana kao pripravnica u MUP- u, ukoliko se ima u vidu da se prilikom zapošljavanja u MUP-u i Upravi policije vrše bezbjednosne procjene”, saopštio je Milošević

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević saopštio je da nije dobio nijednu zvaničnu informaciju koja bi mu dala do znanja da je Sofija Bulatović, djevojka sa kojom je nedavno bio u društvu, uključena u bilo kakvu kriminalnu aktivnost.

Milošević je viđen na košarkaškoj utakmici u društvu Sofije Bulatović koja je, prema navodima pojedinih medija, evidentirana kao članica jednog kriminalnog klana.

“Smatram da se radi o pokušaju moje diskreditacije i to na organizovan način, prije svega zbog aktivnosti koje smo do sad sprovodili u cilju suzbijanja šverca cigareta i koje tek planiramo da sprovedemo u narednom periodu. Jasno je da je sve ovo plasirano ciljano i očigledno je iz medijskih natpisa i objava po društvenim mrežama da se moje kretanje prati i privatne aktivnosti fotografišu, otkako je javnosti poznat moj stav koji sam iznio da sve cigarete koje se nalaze u Luci Bar treba da budu uništene. Od tog trenutka počinje hajka protiv mene, koju sam očekivao, jer je to prepoznatljivi obrazac ponašanja centara moći čije interese direktno pogađa ovakav moj stav”, rekao je Milošević u reagovanju, prenosi rtcg.me.

On je istakao da Sofiju Bulatović poznaje dugi niz godina, iz vremena prije stupanja na javnu funkciju.

“Tako da ja u ovom slučaju nijesam radio ništa tajno i skriveno, niti imam namjeru bilo šta da krijem. Postavlja se dalje pitanje: ukoliko je ona zaista pripadnica organizovane kriminalne grupe, kako je mogla 2018. godine biti angažovana kao pripravnica u MUP- u, ukoliko se ima u vidu da se prilikom zapošljavanja u MUP-u i Upravi policije vrše bezbjednosne procjene”, saopštio je Milošević.

Istakao je da nije dobio nijednu zvaničnu informaciju nijednog državnog organa, službe ili institucije, koja bi mu dala do znanja da se radi o osobi koja pripada bilo kojoj kriminalnoj grupi, niti da je uključena u bilo kakvu kriminalnu aktivnost.

“Nezvanična informacija koja se pojavila u medijima da se njeno ime navodi u SOCTA dokumentu – procjeni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, za mene je bila novina. Nijesam imao uvid u taj dokument i to ne mogu da komentarišem. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, nijesam sklon tome da vjerujem svemu što pročitam u novinama”, kazao je Milošević.

Foto: Rade Milošević (Uprava prihoda i carina)

Idi na VRH
error: Content is protected !!