Nova šampionka Evrope nije htjela Srbiju, izabrala Bosnu, otac: Ja sam pravoslavac iz Hercegovine, nismo birali gdje ćemo se roditi

“Lana pliva za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu”, napisao je njen otac i nekadašnji golman, između ostalog i beogradskih klubova Čukarički i Palilula, Velibor Pudar

Plivačica Lana Pudar, koja ima samo 16 godina, osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Rimu, piše “Kurir”.

Mlada Lana je tako ostvarila svoj najveći uspjeh u karijeri, a za zlatno odličje joj je bilo potrebno tačno 2:06.81 vremena. Drugo mjesto pripalo je Dankinji Heleni Rosenadal Bah koja je kasnila 0.49 sekundi, a treća je bila Italijanka Ilarija Kusinato koja je imala 0.96 sekundi zaostatka u odnosu na mladu Lanu.

Supertalentovana plivačica Lana Pudar je prošle godine bila tema regiona, a djevojka iz Bosne i Hercegovine je sa 15 godina ostvarila olimpijsku normu.

Lana je rođena u Mostaru, a ekspresno se povela diskusija da li bi u nastavku karijere mogla da se takmiči pod nekom drugom zastavom, pa i srpskom.

“Lana pliva za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu”, napisao je njen otac i nekadašnji golman, između ostalog i beogradskih klubova Čukarički i Palilula, Velibor Pudar i dodao:

“Bosna i Hercegovina je moja zemlja, ja sam pravoslavac iz Hercegovine. Nismo birali gdje ćemo se roditi”.

Foto: Lana Pudar (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!