Masakr na Cetinju: Jedanaetoro mrtvih, među ubijenima i djeca, pomahnitalog napadača likvidirao sugrađanin

Crnogorski mediji javljaju da je tragediji prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Prema nepotvrđenim informacijama “Vijesti”, Borilović je oko 15 sati, naoružan lovačkom puškom, petometkom, krenuo kroz komšiluk i počeo da puca

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović usmrtio je 11 osoba na Cetinju, a potom je ubijen.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja na Cetinju kazala je da su na licu mjesta zatekli devet poginulih.

U međuvremenu su, kako je kazala Televiziji Vijesti, dobili informaciju iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dvije osobe podlegle povredama.

Na Cetinju je danas iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Nastić je dodala da je šest osoba na liječenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru.

“Od 11 smrtno stradalih lica, dvoje je djece. Radi se na rasvjetljavanju slučaja”, kazala je Nastić Televiziji Vijesti.

Televizija Vijesti javlja, pozivajući se na nezvanične izjave očevidaca, da je Borilović prvo ubio komšinicu i njenu djecu, a potom pozvao njenog supruga i to mu saopštio. Potom je jurio pojedine prije nego što ih je ubio.

Crnogorski mediji javljaju da je tragediji u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Prema nepotvrđenim informacijama “Vijesti”, Borilović je oko 15 sati, naoružan lovačkom puškom, petometkom, krenuo kroz komšiluk i počeo da puca.

Kako javlja RTCG, pucao je i na policiju.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović kazala je medijima da su u tu ustanovu, nakon današnje tragedije na Cetinju, primljene četiri povrijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Iz Urgentnog centra KC su za TVCG kazali da je jedan muškarac je primljen sa teškim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Ivan Ivanović, v.d. direktora cetinjske bolnice, je za TVCG da su dvije osobe koje su hospitalizvane u toj ustanovu van životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

U Urgentnom centru KCCG očekuju da dođe još jedna povrijeđena osoba sa Cetinja.

Viša državna tužiteljka je na licu mjesta, a takođe i službenici Hitne pomoći, policije, Službe zaštite i spasavanja.

Uprava policije, niti bilo ko od nadležnih se i dalje nije zvanično oglasio o tragediji na Cetinju.

Foto: Printscreen/TV Vijesti

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!