Brđanin: Napadač usmrtio podstanare – majku i dvoje djece, i još sedmoro sugrađana

Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B. sa Cetinja pucao je na porodicu čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške, lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest, rekao je Brđanin

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin oglasio se video – porukom nakon današnje tragedije na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, među kojima je i dvoje djece.

“Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece.

Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti.

Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B. sa Cetinja pucao je na porodicu čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške, lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

Za sada nije jasno šta je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života.

Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje”, rekao je Brđanin.

Foto: Zoran Brđanin (Printscreen)

Idi na VRH

error: Content is protected !!