Zoran Marjanović osuđen na 40 godina robije za ubistvo supruge, pjevačice Jelene Marjanović

Pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, gdje je sa suprugom Zoranom i kćerkom Janom došla kako bi trčala

Zoran Marjanović osuđen je danas na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović, koja je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Prije izricanja presude, Zoran Marjanović je plakao u sudu i grlio je sina.

Nakon što je osuđen za ubistvo supruge, iako mu je određen pritvor, Marjanović je napustio sud i otišao svojoj kući u Borči.

Jelena Marjanović (Foto: Printscreen)

Po dolasku kući, Marjanović je dao izjavu za Telegraf.rs.

On je, između ostalog, ponovio da nije kriv za djelo za koje je osuđen.

U kući je proveo nešto više od sat vremena, nakon čega je stigla policija, koja ga je potom odvela u pritvor.

Nakon izricanja presude, njegov advokat Nikola Dumnić rekao je da je presuda skandalozna.

“Presuda je doneta bez ijednog personalnog dokaza, nije postojao niko da ga je vidio da je uradio to krivično djelo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen nikakav trag koji bi upućivao na takav zaključak. Predsudu smatram skandaloznom, a pratite šta će se nakon nje dešavati”, rekao je Dumnić.

Zoranova partnerka, Zorica Zoka Mitrović, poručila je novinarima da je Zoran nevin, i da će Marjanović “svoju  pravdu istjerati, vjerovatno već u apelaciji”.

Z pitanju je prvostepena presuda, na koju Marjanović ima pravo žalbe, piše Telegraf.rs.

Inače, Zoran je rano jutros sa Zoricom napustio kuću u Borči, a prije suda sjedio je u obližnjem kafiću sa sinom, bratom i svojim advokatskim timom.

Marjanović se u optužnici tereti da je suprugu Jelenu ubio 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Vještaci su tokom izlaganja rekli da su joj smrtonosne povrede nanijete metalnim predmetom, ali ne i kojim. Oružje kojim je ubijena pjevačica u Borči nije nađeno.

Više javno tužilaštvo u Beogradu smatra je dokazalo da je okrivljeni Zoran Marjanović u vrijeme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično djelo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svjestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vrijeme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i htio.

“Podsećamo da iz kombinovanog (sudskomedicinsko-trasološkog) vještačenja proizilazi da povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanijete dok je ona još bila živa. Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu. Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim vještačenjem Komisije vještaka kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svijesti, pa sve do gubitka svijesti tek u samom kanalu”, piše u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Tužilaštvo tereti Zorana Marjanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maloljetna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Glavna fotografija: Zoran Marjanović (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!