Canović: Izgradnjom rizorta na Plavskom jezeru stvoriće se novi sadržaji i radna mjesta (VIDEO)

Kao dominantan problem ovog kraja navodi iseljavanje, čiji je uzrok nemanje perspektive za zaposlenje. “Dosta toga se propustilo u prethodnom periodu i svi treba da damo jači doprinos da ovaj kraj ugleda svjetlost dana i da nadoknadimo sve propuštene šanse”

U Plavu se odlično živi, imamo fenomenalne uslove kada je riječ o prirodi i ambijentu. Na sve ono što utiče čovjek imamo dosta prostora za poboljšanje i na tome intenzivno radimo, rekao je u “Bojama jutra” na Televiziji Vijesti predsjednik Opštine Plav Nihad Canović.

“U proteklom mandatu trudili smo se da infrastrukturnim projektima poboljšamo uslove života i ujedno privučemo investitore. Najveća investicija koja nas očekuje je izgradnja velikog rizorta na Plavskom jezeru, investitor je porijeklom iz Plava. Biće to investicija vrijednosti više od 10 miliona eura”, rekao je Canović.

Otvaranjem rizorta će se ne samo stvoriti dodatna radna mjesta, nego i kreirati novi sadržaji.

Kao dominantan problem ovog kraja navodi iseljavanje, čiji je uzrok nemanje perspektive za zaposlenje.

“Dosta toga se propustilo u prethodnom periodu i svi treba da damo jači doprinos da ovaj kraj ugleda svjetlost dana i da nadoknadimo sve propuštene šanse”.

Canović kaže da najstariji građani žive dobro u Plavu, gdje je kvalitet vazduha na odličnom nivou. Canović dodaje da za njih postoji dovoljno sadržaja, a da je raspisan i tender za izgradnju Doma za stare.

U ovoj opštini u toku je manifestacija “Dani borovnice”.

“Večeras ćemo imati centralno veče ‘Dana borovnice’, manifestacije koja traje više od 22 godine i ima za cilj da ponudi bogati kulturni, sportski pogram kako bi ljudi koji borave u Plavu imali šta da vide i čuju”, rekao je Canović.

Direktor kulturnog centra Vlado Knežević kazao je da tokom večerašnjeg koncerta Sergeja Ćetkovića očekuju veliku posjećenost.

“Imali smo ‘Dane šaha’, gdje je moglo da se igra sa velemajstorom, izložbe slika, promociju profesora Senada Gačevića, posjednik, domaću hranu, nacionalnu kuhinju…”, rekao je, prenosi portal vijesti.me.

Knežević navodi da su u Plavu gosti sa svih kontinenata, veliki dio dijaspore i da je posjećenost velika.

“Sjutra se ide u berbu borovnice, na plantažu na proplancima Prokletija”, najavio je Knežević.

Foto: Nihad Canović (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!