Čolić o incidentu iz Makarske koji neće zaboraviti: ”Ulazi u moju sobu, gledam otkud ona, bio sam frapiran”

Zdravko Čolić živi u idiličnom braku sa suprugom Aleksandrom s kojom ima dvije ćerke, Unu i Laru. Iako se trudi da bude dobar otac, za Dnevnik.hr je otkrio šta mu supruga najviše zamjera kao roditelju, a osvrnuo se i na skandalozne natpise srbijanskih medija da mu je ćerka iz sefa ukrala pozamašnu svotu novca

Gdje god ima koncert, Zdravka Čolića čeka isti scenario – rasprodate ulaznice i atmosfera za pamćenje. Nastup u Opatiji ovog mu je vikenda vratio uspomene od prije 50 godina.

”Opatija je grad gdje sam na Opatijskom festivalu pjevao ‘Gori vatra’ i bio predstavnik tadašnje države na Evroviziji. Uvijek me vežu i neke prijateljske veze i ove muzičke na neki način, tako radujem se evo”, rekao je.

Čolić je zbog opatijskog koncerta nekoliko dana proveo u biseru hrvatskog mora, a društvo su mu pravile supruga i ćerke koje su na svojim Instagram profilima pokazale koliko uživaju. Čola je priznao šta mu supruga jedino zamjera u odgoju njihovih ćerki.

”Mene žena uvijek kritikuje da nisam dovoljno prisutan što ja stvarno prihvatam kao kritiku, ali opet, naravno brinem, kao što svi očevi brinu. Međutim, svako ima neki svoj posao pa drugačije možeš ispratiti neke stvari kad djeca odrastaju, nekad se iznenadiš kako to sve se preko noći dešava, tako da je za sada to što je, prihvatam svaku kritiku, ali brinem, to je najvažnije”, rekao je.

Lara i Una tatine su mezimice, a manjak vremena provedenog s porodicom, kaže Čola u šali, nadoknadi na poseban načina.

”Pa vole me i slušaju, mogu reći. Mamu moraju, ali meni uvijek malo sa nekim podozrivim… Uvijek je tu i neka lova možda da se malo pridodaje, uvijek je tu tata malo darežljiviji…”, iskreno govori Čolić.

Starija ćerka Una nedavno je završila na naslovnicama srbijanskih medija pričom kako je slavnom tati opelješila novac iz kućnog sefa. Čolić je sve opovrgao.

”Teško se boriti sa medijima, mada nemam loša iskustva vezano za medije, nisam u nekom velikom problemu, tu i tamo bude malo zajedljivo, tako da ne možeš tu ništa, ali kad su djeca u pitanju, onda možda i reaguješ malo i tako. Oni nisu krivi što se tata bavi javnim poslom pa su uvijek ‘kćerke Zdravka Čolića…” dok one još malo ne napreduju, dok ne odrastu. Tako da tu moraš reagovati, a ovo ostalo ja sam navikao, nema toga što mene može izbaciti iz ravnoteže. Čak ni kad vas paparaci snime u gaćama na livadi!”, šali se.

A bilo je u Čolinoj 55 godina dugoj karijeri trenutaka za pamćenje. Onih muzičkih na pozornici, ali i prebliskih sustreta s najvatrenijim obožavateljkama.

”Ja se uvijek sjećam Makarske, kad je popodne, upravo ovako kao sad pred koncert, žena koja je na osmom spratu preskočila ogradu i ulazi u moju sobu u hotelu ‘Dalmacija’, i ti si frapiran, odkud ona, mogla je pasti dolje, poginuti, tako da svašta je bilo, ali to mi je ostalo kao slika negdje predveče, neko ulazi preko balkona. Ali svašta je bilo, duga je karijera pa je bilo svakakvih događaja”, priča Čolić za Dnevnik.hr.

Čola ima radno ljeto, a na jesen se baca na pripremu novog materijala.

“Već sam malo krenuo s tim, sad smo napravili malu pauzu preko proljeća, ali od jeseni ću vjerovatno sa Nikšom Bratošem i svojim drugim ljudima, saradnicima, raditi na nekim novim pjesmama, tako da ova publika koja dolazi, koja nas voli, moramo im uvijek nešto novo dati”, govori Čolić.

Rijetke trenutke odmora će ovog ljeta provesti i na hrvatskoj obali.

”Ja sam malo u Opatiji, malo ću biti u Puli, koristiću ove neke svoje intervale između koncerata, tu je i porodica večeras i familija, tako nešto zajedno, nešto malo ja sam”, kaže.

Red rasprodanih koncerata s publikom koja u glas pjeva njegove hitove, pa red odmora na obali s porodicom – to je Čolićev recept da u 71. i dalje ima energiju i šarm mladića.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!