“12.30 – policajac dezinfikuje ruke”: Objavljen snimak šta su radili policajci tokom masakra u školi u Teksasu (VIDEO)

Snimak prikazuje 18-godišnjeg napadača kako ulazi u zgradu i, noseći jurišnu pušku AR-15, nesmetano prolazi hodnikom u 11:33 ujutro 24. maja. Nekoliko trenutaka kasnije vidi se dijete kako nailazi iza ćoška hodnika pa bježi. Prvi policajci stižu dva i po minuta kasnije. Dvojica prilaze učionici, ali se povlače nakon što se začuju pucnjevi

List “Ostin Amerikan Stejtsmen” objavio je montirane djelove video-snimka sa školske nadzorne kamere koja prikazuje policajce kako se povlače pred pucnjavom u hodniku Osnovne škole “Rob” u Juvaldiju u Teksasu 24. maja, kad je 18-godišnji Salvador Ramos ubio 19 djece i dvoje učitelja.

Snimak prikazuje 18-godišnjeg napadača kako ulazi u zgradu i, noseći jurišnu pušku AR-15, nesmetano prolazi hodnikom u 11:33 ujutro 24. maja. Nekoliko trenutaka kasnije vidi se dijete kako nailazi iza ćoška hodnika pa bježi. Prvi policajci stižu dva i po minuta kasnije. Dvojica prilaze učionici, ali se povlače nakon što se začuju pucnjevi, piše Index.hr.

U 11:52 stiže još policajaca naoružanih pištoljima, sa pancirima, ali i dalje ne upadaju u učionicu u kojoj se nalazi napadač. U 12:30 vidi se kako se jedan policajac zaustavlja kako bi uzeo sredstvo za dezinfekciju ruku, prenosi “Blic”. U 12:50, dakle 77 minuta nakon što je napadač ušao u školu, policajci su upali u učionicu i ubili ga.

Katastrofalno loša reakcija policije nedjeljama je u centru federalnih, državnih i lokalnih istraga o masakru i njegovim posledicama. Porodice žrtava zalagale su se za objavljivanje snimka, a čitav video trebao bi da bude objavljen tokom vikenda.

Ranije ovog mjeseca, izvještaj Teksaškog odjeljenja za javnu bezbjednost otkrio je da je policajac iz Juvaldija mogao da puca u Ramosa prije nego što je ušao u školu, ali je oklijevao dok je čekao dozvolu nadzornika.

Masakr u Osnovnoj školi “Rob” poslednji je u nizu masovnih pucnjava širom Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: Printscreen/Austin American-Statesman

Idi na VRH
error: Content is protected !!