Abazović: Genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima, dajmo šansu povjerenju i pravdi

“Danas, nakon 27 godina, na Balkanu i dalje živi duh mržnje, razdora i podjela koji se,0 na sreću, ne manifestuje ratnim dešavanjima, ali koji se i dalje manifestuje u politikama koje se zasipaju govorom mržnje ili negacijom istine i činjenica”, kazao je Abazović

Duh mržnje i podjela živi na Balkanu i 27 godina nakon genocida u Srebrenici i zato treba da mijenjamo stvari, učimo iz grešaka i damo šansu povjerenju i pravdi, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u Potočarima, gdje se obilježava 27 godina od genocida.

Odgovarajući na pitanje novinara Abazović je rekao da su svi njegovi ministri sa zadovoljstvom došli u Potočare, iako je u javnosti bilo dileme tokom formiranja Vlade kada je riječ o dolasku na obilježavanje genocida u Srebrenici.

“Danas su svi dobili najbolji odgovor. Ljudima koji govore istinu je lako, a onima koji šire mržnju nema spasa”, poručio je Abazović.

On je u ime Vlade Crne Gore uputio podršku porodicama žrtava u Srebrenici.

“Danas, nakon 27 godina, na Balkanu i dalje živi duh mržnje, razdora i podjela koji se,0 na sreću, ne manifestuje ratnim dešavanjima, ali koji se i dalje manifestuje u politikama koje se zasipaju govorom mržnje ili negacijom istine i činjenica”, kazao je Abazović.

Istakao je, prenosi rtcg.me, da je to apel svima da moramo biti bolji.

“Prošlost ne možemo da promijenimo, ali možemo budućnost. Na nama je da izaberemo da li želimo i dalje da živimo na balkanskoj međi ili želimo da pogledamo istini u oči, da pružimo svu podršku porodicama žrtava i da nas bijeli nišani ispred podsjete na genocid, ne nad Bošnjacima, nego nad ljudima. Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima. I nijesu ga počinile vojske, nego politike zla, smrti i prevara”, kazao je on.

Istakao je da zato treba da mijenjamo stvari.

“Da kada izađemo odavde pogledamo jedni druge u oči i shvatimo da ima mnogo toga što se može promijeniti, da damo šansu povjerenju, pravdi i istini”, kazao je on.

Delegaciju Vlade koja je u Potočarima čine i potpredsjednica Jovana Marović, potpredsjednik Ervin Ibrahimović, te ministri pravde, javne uprave i kulture, Marko Kovač, Maraš Dukaj i Maša Vlaović.

Foto: Vlada Crne Gore

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!