Brnabić: Abazović mi je skrenuo pažnju na zadržavanje poslanika na granici, riješićemo i to

“Očekujem s velikim nestrpljenjem da predsjednik Srbije dočeka novog ambasadora Crne Gore. Ta je stvar koja se lako riješi. U ogromnoj mjeri smo riješeni da završimo to pitanje. Skrenuo mi je Abazović pažnju na dešavanja s poslanicima. To sam prvi put čula danas. Riješićemo i to”, rekla je Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnanić kazala je da očekuje s velikim nestrpljenjem da predsjednik Srbije dočeka novog ambasadora Crne Gore.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara, kazala da je na sastanku bilo riječi o ambasadorima i zadržavanju crnogorskih poslanika na granici. Kazala je da su pokrenuli oba pitanja na zatvorenom sastanku.

“Očekujem s velikim nestrpljenjem da predsjednik Srbije dočeka novog ambasadora Crne Gore. Ta je stvar koja se lako riješi. U ogromnoj mjeri smo riješeni da završimo to pitanje. Skrenuo mi je Abazović pažnju na dešavanja s poslanicima. To sam prvi put čula danas. Riješićemo i to”, rekla je Brnabić.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović je kazao da je objasnio Brnabić o čemu se radi (o zadržavanju poslanika) i da vjeruje da će se riješiti, pišu “Vijesti”.

Abazović je na pitanje “Vijesti” da li bi Vlada bila spremna da poništi odluku o proglašenju Vladimira Božovića personom non-grata ukoliko bi Srbija nastavila da insistira da on bude ambasador, odgovorio da očekuje da i Crna Gora i Srbija postave nove ambasadore.

“Ono što smo danas razgovarali jeste da mi treba da imamo ambasadore u Beogradu i Podgorici. Očekujem da imamo nove ambasadore u Podgorici i Beogradu”, rekao je premijer Crne Gore.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!