Strava i užas: Sveštenik povrijedio bebu tokom krštenja, majka pritrčala da uzme dijete, on joj nije dao (VIDEO)

Učinio je sve da povrijedi dijete. Vidio je da je beba velika i da nije moguće da je potopi u tako maloj posudi. Mogao je da zapljusne djetetu vodu po glavi, ali nije želio, nastavio je po svom. Maleni je plakao, a ja sam se bojala i dotrčala sam do njega da mu uzmem dijete iz ruku. Umalo sam se zapalila tom prilikom, pošto je plamen sveće zahvatio moju maramu, dodala je Aleksejeva

Foto: Printscreen

Ruski pravoslavni sveštenik Fotij Nečeporenko (55), koji je služio u crkvi u Gačini blizu Sankt Peterburga, suspendovan je na godinu dana nakon što se pojavio video-snimak na kom se vidi kako “mlatara” bebom za vreme krštenja, dok je novorođenče vrištalo.

Dijete je tom prilikom zadobilo ogrebotine po vratu i ramenima, prenosi Dejli mejl.

Uznemirena majka Anastasija Aleksejeva (24) pokušala je da interveniše kako bi uzela svoje dete od “pomahnitalog” sveštenika. Međutim, on je to odbio, a u borbi da mu zgrabi dete iz ruku, majka je zapalila maramu na svijeće.

Aleksejeva je istakla da je dijete doživjelo stres nakon ovog zastrašujućeg krštenja

“Povrijedio je bebi vrat i ramena. Od tada je moja beba uplašena i redovno ima napade panike i histerije”, rekla je užasnuta majka.

Nakon što joj je povratio uplakanog sina Demida, sveštenik joj je rekao da već 26 godina radi svoj posao.

“Učinio je sve da povrijedi dijete. Vidio je da je beba velika i da nije moguće da je potopi u tako maloj posudi. Mogao je da zapljusne djetetu vodu po glavi, ali nije želio, nastavio je po svom. Maleni je plakao, a ja sam se bojala i dotrčala sam do njega da mu uzmem dijete iz ruku. Umalo sam se zapalila tom prilikom, pošto je plamen sveće zahvatio moju maramu”, dodala je Aleksejeva.

Novinska agencija Fontanka izvijestila je da je ceremonija krštenja, koja je koštala 3.500 rubalja (oko 50 eura), ličila na sadističku vježbu, a beba je dobila ogrebotine i modrice.

Prije nego što je suspendovan, sveštenik se branio i okrivio majčinu “jaku emociju”, prenio je “Kurir”.

“Pa,šta se dogodilo? Ništa, i uopšte nisam kriv. Majka je preterano emotivno odreagovala. Ona je osoba bez crkvenog iskustva, nije bila spremna za krštenje bebe”, rekao je suspendovani sveštenik.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!