“Bezbrižni dani”: Zidan jede picu, Del Pjero se ljubi sa djevojkom

“Fotografiju je napravio Đani Điansanti. On uvijek sa sobom ima foto-aparat. Nismo pozirali, nismo očekivali da će slikati. To je jedna od fotografija do kojih mi je najviše stalo. Unutra je skoro sve: ljubav, prijateljstvo, bezbrižnost, jednostavnost, normalnost, nježnost, želja da budemo zajedno, osjećaj sreće, pun života”, objasnio je legendarni Italijan

Kultna fotografija koju je Aleksandro Del Pjero objavio prije nekoliko godina na svom Twitter profilu nastala je negdje oko 1997. godine.

On i Zinendin Zidan bili su tada saigrači u Juventusu, zajedno sa Pipom Inzagijem činili su možda i najubojitiji evropski napad tog vremena.

Slava, popularnost, novac – bilo je toga i tada, ali su dva majstora završila u jednom restoranu brze hrane. Sa njima i Del Pjerova djevojka, Sonja.

I to, pišu “Vijesti”, pored auto-puta. Kako se dogodilo?

“Sitni noćni sati. Auto-put Milano – Torino i napušteni ‘fast food’. Ziou, Sonja i ja smo se vraćali s jednog događaja u Milanu koji je organizovao Adidas. Pobjegli smo, bez švedskog stola, samo da bismo ranije stigli kući, ali stigla nas je glad. Stali smo, a unutra nije bilo nikog osim blagajnice i kuvarice. Izabrali smo parče pice, ono koje ostaje kad se zakasni. Krajnji djelovi pice su bili elastični kao žvaka. Bio sam brži od Zidana, već sam pojeo tanjir, a gospođa za šankom je ravnodušno spremala kafu. Moj tadašnji saigrač je i dalje bio fokusiran na picu, a ja već imam drugu zanimaciju”, napisao je Del Pjero.

Kaže da mu je ovo omiljena fotografija i da je nastala spontano.

“Fotografiju je napravio Đani Điansanti. On uvijek sa sobom ima foto-aparat. Nismo pozirali, nismo očekivali da će slikati. To je jedna od fotografija do kojih mi je najviše stalo. Unutra je skoro sve: ljubav, prijateljstvo, bezbrižnost, jednostavnost, normalnost, nježnost, želja da budemo zajedno, osjećaj sreće, pun života”, objasnio je legendarni Italijan.

Foto:  Alessandro Del Piero/Twitter

Idi na VRH
error: Content is protected !!