Nakon skupa “Svi zajedno za jednim stolom”, Srdanović poručuje: Vrijeme je da sve narode u Crnoj Gori sunce isto grije

Gosti na skupu su bili potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Damir Gutić i šefica kluba poslanika BS u Skupštini Kenana Strujić-Harbić. Na skup je pozvan i Amer Cikotić, konzul Crne Gore u Njujorku

“Neka sunce grije i Bošnjake, i Crnogorce, i Srbe, i Hrvate i Albance u Crnoj Gori, jer ne možemo da zabranimo ono što je Bog stvorio. Političari treba da sjednu i razmisle da mi nemamo kud osim zajedno – sa međusobnim razlikama i međusobnim poštovanjem”.

To je za Portal Revije Fokus kazao predsjednik Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav i Gusinje iz Njujorka, Smajlje Smajo Srdanović.

Srdanović je to kazao nakon okruglog stola “Svi zajedno za jednim stolom”, koji je Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje organizovala 21. maja u Bošnjačkom centru na Ričmond hilu.

Na okruglom stolu su učestvovale sve bošnjačke organizacije koje djeluju na području Njujorka, Nju Džerzija i Konektikata.

“Razmišljamo, a moramo tako htjeli ne htjeli, da radimo na očuvanju naše omladine ovdje. A moramo da pomognemo svim našim ljudima u Crnoj Gori. Ako mi ne budemo radili svoj posao, neće biti dobro za našu budućnost”, rekao je Srdanović.

On je kazao da u SAD ima zainteresovanih iseljenika za ulaganje u Crnoj Gori, ako im, kako je rekao, država obezbijedi papirologiju i pomogne da ne čekaju godinama.

“Ali ako će to da traje godinama, mi nemamo vremena”, istakao je Srdanović.

Gosti na skupu su bili potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Damir Gutić i šefica kluba poslanika BS u Skupštini Kenana Strujić-Harbić.

Na skup je pozvan i Amer Cikotić, konzul Crne Gore u Njujorku.

On se kratko obratio prisutnima čestitajući im Dan nezavisnosti Crne Gore, kao i domaćinima na organizaciji skupa. Konzul Cikotić je pozvao na jačanje saradnje između Generalnog konzulata i naše dijaspore u SAD, ističuću otvorenost i spremnost konzulata za sve projekte koji će tu saradnju podići na još viši novo.

“Zadovoljstvo je biti sa našom dijasporom u Njujorku, posebno u danu kada slavimo Dan nezavisnosti Crne Gore. Zahvalni smo dijaspori na svemu, na pomoći koju pružaju i koliko vole Crnu Goru. Oni su naši najbolji ambasadori, oni nose Crnu Goru u srcu”, kazao je Ibrahimović.

On istakao i da je imao “divan susret” sa predstavnicima Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u Njujorku.

“Njihova nesebična podrška i razumijevanje koje nam pružaju decenijama daju nam snage da se još više borimo, jer znamo da smo na pravom putu”, rekao je Ibrahimović.

Kazao je kako mu je drago da Bošnjaci i u Sjedinjenim Državama praktikuju svoje običaje.

“Očuvanje kulture, tradicije i običaja naš je zajednički cilj. Drago mi je da vidim da i u dalekoj Americi naši Bošnjaci praktikuju svoje običaje i čuvaju ih od zaborava. Islamska zajednica Plav-Gusinje u Njujorku zaslužuje sve pohvale, jer je mjesto spajanja, susreta i druženja”, dodao je lider Bošnjačke stranke.

Moderator skupa je bila Adila Kardović Todić.

Pored ekipe našeg portala, sa skupa je izvještavao i Rafet Hot, urednik portala Gusinje-Plav.com.

Islamska zajednica i Kulturni centar Plav i Gusinje u Njujorku je dobitnik zahvalnice od strane Generalnog konzulata za nesebičnu pomoć koju su pružili građanima i institucijama u Crnoj Gori tokom prvih, najtežih mjeseci, pandemije kovid 19, u ukupnom iznosu od 130.000 dolara.

Valja na kraju istaći da je ta pomoć stigla u sve opštine sjevera Crne Gore, kao i u Podgorici, Tuzima, Baru i Ulcinju.

Sead Hodžić

FOTOGALERIJA (UPOZORENJE: ZABRANJENO JE PRENOŠENJE TEKSTA I FOTOGRAFIJA BEZ PRETHODNE PISMENE SAGLASNOSTI REDAKCIJE PORTALA REVIJE FOKUS)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!