Od posljedica koronavirusa u BiH od juče preminulo 16 osoba

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić za danas je sazvao hitan sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu na koji su pozvani premijeri svih deset kantona u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma parlamenta Federacije BiH, čelnici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite, izvijestila je Fena, pozivajući se na Kancelariju za odnose sa javnošću Vlade FBiH

 

Ilustracija (Foto: Printscreen)

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna je osoba preminula, a broj aktivnih slučajeva je 585, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite, prenijela je Hina. 

Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, a na respiratoru je osam pacijenata.

Od pojave zaraze u Hrvatskoj do danas zabilježeno je 5.649 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 158 preminulo, a 4.906 se oporavilo.

SRBIJA: PET UMRLIH I 163 NOVOZARAŽENIH

U Srbiji je zabilježen veliki pad broja novozaraženih, javlja Tanjug

U posljednja 24 sata registrovana su 163 nova slučaja zaraze među 6.819 testiranih.

U istom periodu preminulo je pet osoba, pa je ukupan broj umrlih u Srbiji 646.

Do sada su u Srbiji hospitalizovane 2.873 osobe, a registrovana 28.262 slučaja zaraze.

Na respiratorima je 107 pacijenata.

KOSOVO: NOVIH 14 ŽRTAVA

Na Kosovu su u posljednja 24 sata registrovana još 172 slučaja zaraze, dok je 14 osoba preminulo od posljedica COVID-a 19, saopštio je Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova.

Najviše pozitivnih slučajeva je u opštini Priština, njih 78, prenosi Anadolija.

Iz Instituta navode da je izliječeno 114 pacijenata, pa je ukupan broj oporavljenih 6.058, dok je aktivno 4.020 slučajeva.

BIH: PREMINULO 16 OBOLJELIH

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je potvrđen 171 novi slučaj zaraze. Riječ je o uzorcima koji su prikupljani nekoliko dana, a analizirani u posljednja 24 sata. Preminulo je 16 osoba.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata (do 12 sati) u tom bosanskohercegovačkom entitetu prijavljeni su rezultati testiranja 596 uzoraka, od kojih su 73 pozitivna na COVID-19. Deset pacijenata je preminulo. 

U posljednja 24 sata na području drugog bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska registrovano je 98 novih slučajeva koronavirusa. Šеst osoba je preminulo.

SASTANAK PREMIJERA SA KANTONALNIM VLASTIMA

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić za danas je sazvao hitan sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu na koji su pozvani premijeri svih deset kantona u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma parlamenta Federacije BiH, čelnici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite, izvijestila je Fena, pozivajući se na Kancelariju za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

Na sastanku će se razgovarati o preduzimanju daljih aktivnosti na prevenciji širenja COVID-a 19.

Od početka pandemije u zemlji, početkom marta, u BiH je registrovano skoro 400 preminulih i više od 13,5 hiljada zaraženih, prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH. Najveće žarište trenutno je u Kantonu Sarajevo.

SLOVENIJA: ŠEST NOVIH ZARAZA I JEDAN SMRTNI SLUČAJ

U Slovenji su u posljednja 24 sata testirane 332 osobe, pri čemu je potvrđeno šest novih zaraza, a jedan je zaraženi pacijent umro, objavila je slovenačka vlada na Twitteru.

Trenutno su zbog COVID-a 19 hospitalizovana 24 pacijenata, od čega su dva na intenzivnom liječenju i na respiratoru, potvrdilo je ministarstvo zdravstva, prenijela je Hina.

Od početka epidemije broj zaraženih popeo se na 2.255, a umrlo je 128 osoba, prenosi Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!