Prijeteće poruke o postavljenim bombama stigle na adrese više škola širom Crne Gore, objekti evakuisani

Bombe su dojavljene u Baru, Herceg Novom, Budvi, Kotoru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Mojkovcu, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu…

Zbog prijetećih anonimnih poruka koje su osvanule jutros na brojnim zvaničnim školskim mejlovima, više škola širom Crne Gore je evakuisano.

Podgoričke škole dobile su preporuku Uprave policije (UP) da učenici koji su u drugoj smjeni, koja uglavnom počinje od podneva ne dolaze na nastavu.

Neke podgoričke škole su, postupajući prema preporuci UP, već pozvale roditelje da dođu za mlađu djecu u školu, dok su stariju djecu pustili kućama.

Foto: Privatna arhiva

Televiziji Vijesti je nezvanično rečeno iz policije da su njihovi službenici na terenu.

“Vijesti” provjeravaju informaciju da li će nastava biti otkazana i u drugim vaspitno obrazovnih ustanovama.

Bombe su dojavljene u Baru, Herceg Novom, Budvi, Kotoru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Mojkovcu, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu…

Javljeno je da je bomba navodno postavljena u Osnovnoj školi “Savo Ilić” u Kotoru i u barskim osnovnim školama “Blažo Jokov Orlandić”, “Anto Đedović”, “Kekec” i “Srbija” zbog čega su učenici jutros vraćeni kući.

U Beranama su evakuisane dvije osnovne škole u gradu, “Vuk Karadžić” i “Radomir Mitrović”, kao i “Lubnice”, “Polica”, “Donja Ržanica”.

Iz Centra bezbjednosti Berane “Vijestima” je rečeno da su evakuisane osnovne škole i u Petnjici, Andrijevici, Plavu i Gusinju.

“Postupamo u skladu sa protokolom i preduzimamo sve mjere i radnje” rečeno je iz policije.

Takođe, sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i vrtić i obje škole na Cetinju “Lovćenski partizanski odred” i “Njegoš”.

Mail da je postavljena bomba dobile su sve tri osnovne škole u budvanskoj opštini- petrovačka “Mirko Srzentić” i budvanske “Stefan Mitrov Ljubiša” i Druga osnovna škola.

Budvanska policija je “Vijestima” potvrdila da su na licu mjesta. Roditelji su pozvani da dođu i uzmu djecu, a nastava se ne obavlja u tim školama.

Direktori osnovnih škola u Nikšiću dobili su putem mejla upozorenje da su u tim ustanovama postavljene bombe. Djeca su vraćena kućama, a policija preduzima dalje radnje. Dojave o bombama dobili su direktori 19 osnovnih škola u tom gradu, uključujući i područna odjeljenja. U mejlu upozorenja navodno stoji da je postavljeno više bombi, da je u pitanju osveta i da će mnogo krvi biti proliveno.

Dojava o bombi je stigla i za nekoliko seoskih i gradsku osnovnu školu “Risto Manojlović” u Kolašinu, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije.

Evakuisane su i škole “Boško Buha” iz Pljevalja, “Vladislav Sl. Ribnikar” i “Sutivan” iz Bijelog Polja, “Vuko Jovović” iz Danilovgrada, “Aleksa Đilas Bećo” iz Mojkovca.

Iz Uprave policije je saopšteno da preduzimaju mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravama, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda.

“Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti”, piše u saopštenju.

Glavna fotografija: Ilustracija (Fokuspress.com)

Idi na VRH
error: Content is protected !!