Vaso Terić se vratio u stan u kojem je živio 30 godina

“Ovo me ubilo do kraja, za deset godina mi je život skratila samo ova nepravda da me neko izbaci na ulicu”, dodao je Vaso

Nikšićanin Vaso Terić, koji je prekjuče iseljen iz privremenog objekta, opet se vratio u 30 kvadrata u kojima je proveo dugi niz godina. Da dođe u priliku da opet uđe u isti objekat, došao je uz pomoć direktorice Narodne kuhinje Konstantine Vojinović.

Prije dva dana, sprovodeći sudsku odluku, javna izvršiteljka je iz privremenog objekta u Rastocima iselila Vasa Terića. Danas, isto mjesto, ali drugačija priča.

Kucam na vrata i pitam Vasa kako je. Odgovara da nije dobro.

Iako je Terić na dan iseljenja najavio da će noćiti ispred barake, dok se njegov status ne riješi, istog dana je Konstantina Vojinović, direktorica Narodne kuhinje, ušla u privremeni objekat i opet uselila Vasa.

“Evo ti ključ i, veli, ja sam pozvala Ajkovićku, koja me je iselila, i pozvala sam policiju, ti za to nemaš nikakvu odgovornost. Ovoga ste čovjeka izbacili na ulicu, ja sam nasilno uselila i dođite da izbacite mene i njega. Ja i on smo zajedno”, priča za TVCG stanar privremenih objekata u Rastocima Vaso Terić.

Iako je ponovo ušao u istih 30 kvadrata, osjećanja koja je doživio prilikom iseljenja neće zaboraviti.

“Ovo me ubilo do kraja, za deset godina mi je život skratila samo ova nepravda da me neko izbaci na ulicu”, dodao je Vaso.

Sedamdesetogodišnjak bez primanja, godinama radi fizičke poslove za dnevnicu. Nada se da će nadležni organi trajno riješiti njegovo stambeno pitanje.

“Ostajem ovdje do kraja, ne znam šta će biti. Meni su stvarno nudili opštinski predstavnici neki privremeni smještaj. Ja to neću da prihvatim, pa da me poslije nekog vremena opet izbace na ulicu. Ja to ne dozvoljavam. Eto, ako mogu neke solucije da se dese”, kazao je.

Vaso Terić i deset drugih porodica dugi niz godina žive u privremenim objektima u Rastocima. Zemljište na kojem su objekti u vlasništvu je firme Sab sekjuriti, a stanarima su stigla rješenja za iseljenje.

Slobodan Doknić, TVCG 

Prilog možete pogledati na linku

https://rtcg.me/vijesti/drustvo/359970/vaso-teric-se-vratio-u-stan-u-koji-je-zivio-30-godina.html

Idi na VRH

error: Content is protected !!