Konatar: Sjednica 28. aprila na Cetinju, saziva je 46 poslanika

“Odredili smo da sjednicom predsjedava potpredsjednik Ibrahimović i on će od ovog trenutka preduzeti sve radnje kako bi se sjednica održala bez smetnji 28. aprila. Očekujem od generalnog sekretara i službe Skupštine da sarađuju sa Ibrahimovićem”, dodao je Konatar

Poslanici Skupštini Crne Gore, njih 46, odlučili su da sazovu sjednicu za četvrtak, 28. april, na Cetinju, nakon što su iscrpili sve mogućnosti, saopštio je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović je na pres konferenciji kazao da je važno da je većina sazvala sjednicu.

“Danas počinjemo priču o odblokiranju najvišeg zakonodavnog doma i odblokiramo sve procese koji su bili blokirani i direktno uticali na standard građana”, kazao je on.

Ibrahimović vjeruje da će novi predsjednik Skupštine biti iz SNP-a i dodaje da sa kandidatima za ministre treba sačekati.

Konatar je objasnio da potpredsjednica Branka Bošnjak nije zakazala sjednicu iako su joj juče podnijeli inicijativu, te da su iz medija saznali da to neće učiniti.

“Odredili smo da sjednicom predsjedava potpredsjednik Ibrahimović i on će od ovog trenutka preduzeti sve radnje kako bi se sjednica održala bez smetnji 28. aprila. Očekujem od generalnog sekretara i službe Skupštine da sarađuju sa Ibrahimovićem”, dodao je Konatar.

On je istakao da 46 poslanika u tome stoji zajedno.

Konatar je kazao da je Ibrahimović jedan od potpisnika te inicijative, što daje i dodatan legitimitet sazivu.

Komentarišući činjenicu da zakazivanjem sjednice ulaze u zonu krivične odgovornosti, Konatar je kazao da su zajednički podnijeli inicijativu, te ako neko bude htio da podnese krivične prijave podnijeće ih protiv 46 poslanika.

Zakazivanje sjednice na kojoj bi se birala nova vlada i predsjednik Skupštine zatražilo je 46 poslanika.

Oni su tražili da sjednica bude održana 28. aprila, na Cetinju.

Osim izbora predsjednika Skupštine i nove vlade, na dnevnom redu će biti i izmjene zakona o akcizama i PDV, u cilju pomoći građanima i privredi.

Foto: Miloš Konatar (Printscreen/RTCG)

Idi na VRH
error: Content is protected !!