Sin Dmitrija Peskova dobio lažni poziv za mobilizaciju: “To ne treba ni vama ni meni” (VIDEO)

“Morate da shvatite, ako znate da sam ja Peskov, koliko je pogrešno da me pošaljete tamo. Ukratko, bavim se time na drugom nivou”, odgovorio je, zamuckujući, sin portparola Kremlja

Dmitri Nizovcev, voditelj kanala “Popularna politika” na YouTubeu, koji su pokrenule pristalice ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, nazvao je Nikolaja Peskova, sina portparola ruskog predsjednika Dmitrija Peskova, i razgovor prenio uživo na internetu.

Predstavivši se kao komesar Nizovcev, rekao je Nikolaju da mu je poslat poziv za mobilizaciju i naredio mu da se sjutra u 10 sati pojavi na ljekarskom pregledu.

“Morate da shvatite, ako znate da sam ja Peskov, koliko je pogrešno da me pošaljete tamo. Ukratko, bavim se time na drugom nivou”, odgovorio je, zamuckujući, sin portparola Kremlja.

Zatim je rekao da se neće odazvati pozivu i da se nije prijavio u dobrovoljce.

“Pokušavam da shvatim šta se događa i koja su moja prava. Da me sjutra odvedu – vjerujte, to ne treba ni vama ni meni. Nije mi problem da branim svoju domovinu – ali moram da shvatim zašto bi trebalo da se pojavim tamo, govorim o određenim političkim nijansama”, objasnio je.

Peskov mlađi takođe je rekao da u dokumentima nipošto ne smije da bude navedeno da je dobrovoljac.

“Uradiću šta mi se kaže. Ako Ako Vladimir Vladimirovič (Putin) kaže da treba da idem, ja ću ići. Ali, ja nisam bilo ko”, zaključio je prenosi “Jutarnji list”.

Predsjednik Vladimir Putin je u srijedu najavio “djelimičnu mobilizaciju” u Rusiji. Kako navodi “Jutarnji list”, njegova objava nije baš jasno formulisana jer ne sadrži ni kriterijume ni kvote za mobilizaciju, tako da na front može da bude poslat bilo ko.

Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, rekao je da će mobilizacija zahvatiti oko 300.000 rezervista, uglavnom građana koji su potpisali ugovor o ostanku u rezervi. Međutim, sam dokument ne sadrži ovu klauzulu. Prema Šojguovim riječima, studenti neće biti pozivani. Međutim, prije samo tri dana konzervativna stranka Ujedinjena Rusija predložila je davanje akademskih dopusta studentima univerziteta koji će biti poslati u Ukrajinu.

Foto: Dmitri Nizovcev (Printscreen)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!