Đukanović: Formiranje manjinske vlade znači povratak DPS-a na državno-politički relevantnu poziciju (VIDEO)

Drugi proces, dodao je, jesu i predstojeći izbori u Podgorici, na kojima će se suštinski pojaviti ponovo ista demarkaciona linija koja označava podjelu između onih koji Crnu Gori vide kao dio Evrope i onih koji manipulacijama pokušavaju da okivaju balkanska društva u prošlost i zaostajanje: „Zbog toga, ne smijemo dozvoliti da u Podgorici imamo dileme oko toga, ovdje mora da pobijedi evropska politika. Nemojte da propustimo a da svako od nas ne da doprinos toj pobjedi”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da proces formiranje manjinske vlade znači povratak DPS-a na državno-politički relevantnu poziciju, kao prelazno rešenje do narednih parlamentarnih izbora “koji će značiti i definitivan povratak naše partije u poziciju stožera proevropske politike u Crnoj Gori”.

Đukanović je uručio 1.100 članskih karata u sklopu akcije koju je organizovao Savjet mladih DPS Glavnog grada.

Istakao je da se ova akcija Savjeta mladih dešava dok traju tri markantna politička procesa.

Prvi proces je, kazao je, formiranje manjinske Vlade koji znači i povratak DPS-a na državno-politički relevantnu poziciju, kao prelazno rešenje do narednih parlamentarnih izbora koji će značiti i definitivan povratak naše partije u poziciju stožera proevropske politike u Crnoj Gori. Drugi proces, dodao je, jesu i predstojeći izbori u Podgorici, na kojima će se suštinski pojaviti ponovo ista demarkaciona linija koja označava podjelu između onih koji Crnu Gori vide kao dio Evrope i onih koji manipulacijama pokušavaju da okivaju balkanska društva u prošlost i zaostajanje: „Zbog toga, ne smijemo dozvoliti da u Podgorici imamo dileme oko toga, ovdje mora da pobijedi evropska politika. Nemojte da propustimo a da svako od nas ne da doprinos toj pobjedi”.

Treći proces, istakao je Đukanović, jeste proces reevidencije članstva, “koji je naročito značajan zbog statusa naše partije nakon parlamentarnih izbora jer sada najbolje možemo vidjeti ko su pravi i iskreni podržavaoci naše politike i naše partije”.

Predsjednik je istakao da DPS i mlade ljude zajednički povezuje potreba za promjenom.

Đukanović je rekao da je dobro što su prisutni odlučili da baš DPS bude njihova adresa na kojoj će se baviti politikom, “budući da je naša partija pokazala da ima najbolju politiku, čistu i jasnu viziju, kao i odlučnost da tu viziju ostvari”. Predsjednik je istakao da je to ključna komparativna prednost DPS-a, “za razliku od naših politički konkurenata koji, kao jedini znak raspoznavanja, imaju animozitet prema našoj partiji koji je vremenom prerastao u patološku mržnju”.

Sa druge strane, dodao je, DPS je pokazao nepokolebljivu posvećenost reformama, te smo, kontinuiranim reformama okupljali mlade ljude i uvodili ih u upravljanje strankom: “Pogledajte Predsjedništvo i Klub poslanika, i vidjećete da je to neuporedivo sa bilo kom drugom partijom”, saopšteno je iz DPS-a.

Predsjednik je istakao “da je isforsirani kriticizam na račun naše partije, zasnovan na uglavnom dvije karakteristike našeg ukupnog političkog djelovanja: to su dužina političkog trajanja, i dužina trajanja na vlasti”.

“Kao da se treba ponositi kontinuitetom poraza, a ne kontinuitetom pobjeda. Trajanje je znak kvaliteta, i jako je dobro ne samo da trajemo nego da trajemo kao pobjednici.“

Poželio je dobrodošlicu mladima u partiju i istakao kako je Savjet mladih DPS, sa posebnim akcentom na Glavni grad, uvijek bio pokretački motor mladalačkog političkog aktivizma i u Podgorici i u Crnoj Gori.

Potpredsjednik DPS Ivan Vuković je istakao da mladi ljudi koji su izrazili spremnost da se bave politikom iz redova Demokratske partije socijalista moraju u svakom trenutku i na svakom mjestu dati dobar primjer i da imaju moralnu i političku obavezu da nastave onim putem koji je naša partija trasirala u nekom mnogo težem vremenu koje je iza nas.

Predsjednik Savjeta mladih DPS Glavnog Andrija Klikovac istakao je da je podjela više od 1.000 članskih karata za mlade od 18 do 30 godina najbolja potvrda ispravnosti puta DPS-a i evropske Crne Gore, te da su politika i ideje koje baštini naša partija garant za dalji sveukupni razvoj Podgorice i Crne Gore.

Foto: DPS

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!