Raspisana poternica za osumnjičenim za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju

Andželo Đorđievski je prvoosumnjičeni za ubistvo 27-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji je preminuo u petak na klinici za intenzivnu njegu u Skoplju, nakon što je dan ranije pretučen pred diskotekom Priviledž

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je međunarodnu potjernicu za Andželom Đorđievskim, prvoosumnjičenim za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

Kako se navodi u potjernici, Andželo Đorđievski, rođen 13. januara 1994. u Skoplju, gdje i živi, traži se zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

Andželo Đorđievski je prvoosumnjičeni za ubistvo 27-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji je preminuo u petak na klinici za intenzivnu njegu u Skoplju, nakon što je dan ranije pretučen pred diskotekom Priviledž.

Skopska policija je zbog fizičkog napada na 27-godišnjeg rukometaša Butela, nakon što je u subotu urađena obdukcija, uhapsila 22-godišnjeg mladića i 19-godišnju djevojku na osnovu snimaka bezbjednosnih kamera ispred diskoteke.

Prema snimku, koji se pojavio u medijima, Đorđievski je udario Tota, koji je nakon toga pao na asfalt i dobio povrede glave od kojih je kasnije umro. Dok je ležao na zemlji djevojka mu je nekoliko puta prilazila i šutirala ga. Prema ministru unutrašnjih poslova Oliveru Sapasovskom, hrvatski rukometaš i djevojka, koja ga je brutalno udarala u glavu, poznavali su se od ranije, a napadu na Tota je prethodila rasprava.

Makedonski mediji još pišu da je prvoosumnjičeni Andželo Đorđievski 2016. u Mariboru udario u pet parkiranih automobila i pobjegao sa lica mjesta, a kada ga je policija našla, pronašla je i mini-fabriku sintetičkih droga, prenosi portal nova.rs. Đorđievskog u Sloveniji krivično gone zbog proizvodnje psihotropnih supstanci, odnosno droga koje su poznate među posjetiocima noćnih klubova.

Foto: Denis Tot (Facebook/Privatna arhiva)

Pojavio se uznemirujući video napada na hrvatskog rukometaša Denisa Tota, dan kasnije je umro

Idi na VRH
error: Content is protected !!