Pojavio se uznemirujući video napada na hrvatskog rukometaša Denisa Tota, dan kasnije je umro

Na snimku nadzornih kamera vidi se da je Denis dobio udarac šakom u glavu od jednog od počinitelja, nakon toga je pao na beton i ostao nepomično da leži. Uslijedilo je iživljavanje, dobio je nekoliko udaraca nogom u glavu dok je bespomoćno ležao na betonu. Najagresivnija je bila jedna djevojka, koju su jedva obuzdali, i to nakon što je nekoliko puta već nasrnula na rukometaša

Makedonski mediji objavili su snimak sigurnosnih kamera na kojem se vidi premlaćivanje Denisa Tota, hrvatskog rukometaša koji je preminuo u petak, 8. aprila, u bolnici u Skoplju.

Tot je u noći sa srijede na četvrtak, 7. aprila, u jutarnjim satima primljen u bolnicu u Skoplju, a premda su prve informacije koje su stizale iz Sjeverne Makedonije govorile da nije imao vidljivih povreda, odnosno da nije bila riječ niokakvoj tuči, kasnija saznanja sjevernomakedonskih novinara to su demantovala.

Denis je napadnut i pretučen ispred jednog noćnog kluba u Skoplju, za šta sada postoji i video dokaz, piše Republika.mk.

Na snimku nadzornih kamera vidi se da je Denis dobio udarac šakom u glavu od jednog od počinitelja, nakon toga je pao na beton i ostao nepomično da leži. Uslijedilo je iživljavanje, dobio je nekoliko udaraca nogom u glavu dok je bespomoćno ležao na betonu. Najagresivnija je bila jedna djevojka, koju su jedva obuzdali, i to nakon što je nekoliko puta već nasrnula na rukometaša.

Poslije otprilike pola minuta napadači su, valjda, shvatili šta se dogodilo, pa je čak i onaj koji je prvim udarcem srušio Tota na pod došao do njega kako bi mu pokušao pomoći, piše dnevnik.hr.

Priča je, nažalost, imala stravičan epilog. Pozvana je Hitna pomoć koja je Tota odvela u bolnicu, gdje su se ljekari duže od 24 sata borili za njegov život, ali nisu uspjeli da ga spasu. U petak oko podne stigla je vijest da je Denis preminuo.

Idi na VRH

error: Content is protected !!