Misterija muškarca čiji su udovi nađeni u Dunavu kod Kostolca još neriješena: Porodice nestalih u strahu iščekuju rezultate DNK

“Leš je bio gotovo presječen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovjek isjekao tijelo. Dok je plutalo, mogao ga je isjeći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete tijelo”, kaže izvor “Kurira”

Nakon što je izvučeno iz Dunava, vještak je odmah izolovao dio tijela koji je proslijeđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu još čeka izvještaj Nacionalnog kriminalističkog centra u Beogradu o identitetu muškarca koji je 4. marta nađen u Dunavu kod Kostolca.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar u Beogradu, prema nezvaničnim informacijama, dobio je DNK muške osobe čiji su djelovi tijela prije 40 dana izvučeni iz Dunava kod Kostolca i njega uporedio sa bazom nestalih osoba u Srbiji. Ishod ove istrage za sada nije poznat, a identitet nađenog tijela nije objavljen, piše Telegraf.

Mnoge porodice čiji se članovi vode kao nestali u strahu iščekuju objavljivanje rezultata identiteta. Nakon završene obdukcije, koja je odrađena prije više od mesec dana, baza mogućih osoba čiji nestanak je prijavljen je dosta sužen.

Pronađeno tijelo bilo je u toliko lošem stanju da nije moglo da se utvrdi da li je riječ o utopljeniku ili žrtvi nekog krivičnog djela.

“Leš je bio gotovo presječen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovjek isjekao tijelo. Dok je plutalo, mogao ga je isjeći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete tijelo”, kaže izvor “Kurira”.

Kako izvor “Kurira” kaće, prvo se provjeravalo da li je riječ o nestalom Mateju Perišu, ali i da li je pronađeni muškarac možda neka od žrtava klana Veljka Belivuka.

“Nepobitno je utvrđeno da je riječ o mlađem muškarcu visokom oko 187 centimetara, koji se najvjerovatnije duže vrjeme bavio sportom, s obzirom na stanje njegovih mišića. Za sada nema indicija da je riječ o Mateju Perišu, s obzirom na to da je tijelo u vodi bilo šest mjeseci do godinu i po dana, a da je nesrećni mladić nestao prije nešto više od dva mjeseca, a i patike koje je imao u noći nestanka su bijele, dok je obuća na tijelu tamne boje”, kaže izvor i nastavlja:

“Istražitelji ne isključuju mogućnost da se radi o tijelu koje je doplovilo iz Hrvatske ili neke druge zemlje kroz koju protiče “Dunav”.

Foto: Ilustracija/Printscreen

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!