Đukanović o manjinskoj vladi: Razliku između 14, 16 i 19 davaće DPS, šta mislite, je li to uticaj ili nije?

Upitan da prokomentariše uvođenje sankcija Svetozaru Maroviću od Sjedinjenih Američkih Država, on je kazao da je Marović dugo bio najviši državni funkcioner u Crnoj Gori i da su pravosudni sistem i država pokazali beskompromisnost dosljedne primjene odredbi ustavno-pravnog sistema

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je, odgovarajući na pitanje novinara koliko će podrška DPS-a manjinskoj vladi značiti uticaj te partije na buduću politiku vlade, “pozvao na zdravu logiku”.

“Imate Vladu koju će činiti partije koje u parlamentu imaju 14, 16 ili 19 poslanika, a potreban je 41. Razliku između 14, 16 ili 19, pa do 41, davaće DPS. Šta mislite, da li je to uticaj?”, pitao je Đukanović na konferenciji za medije sa predsjednikom Sjeverne Makedonije, Stevom Pendarovskim.

Upitan da prokomentariše uvođenje sankcija Svetozaru Maroviću od Sjedinjenih Američkih Država, on je kazao da je Marović dugo bio najviši državni funkcioner u Crnoj Gori i da su pravosudni sistem i država pokazali beskompromisnost dosljedne primjene odredbi ustavno-pravnog sistema.

Đukanović je podsjetio da su obje vlade, i ona prije 30. avgusta 2020. godine i ona poslije, tražile od Srbije da ispunjava svoje obaveze, saglasno ugovoru o međunarodno-pravnoj saradnji.

Kako je rekao Đukanović, do danas nije došlo do ispunjavanja tih obaveza.

“Vidio sam apel od američkog zvaničnika da Marović dođe u Crnu Goru, razumijem i taj apel, ali bih još prije razumio apel koji bi trebalo uputiti Srbiji, zemlji koja je takođe kandidat u pregovorima sa Evropskom unijom, da ispuni svoje obaveze i odgovori na očekivanje Crne Gore u slučaju izručivanja Marovića”, poručio je Đukanović.

Đukanović je, upitan da prokomentariše slučaj Miloša Medenice, kazao da to vidi kao izazov za djelovanje državnih organa, prije svega Tužilaštva i sudske vlasti, i da ne bi dao sebi za pravo da politički komentariše to što su svi imali prilike da pročitaju u medijima, prenosi rtcg.me.

„Nemam nikakvih sumnji da će ta grana vlasti, kao i do sada, profesionalno i odgovorno obaviti svoj dio posla i ispitati sve okolnosti“, rekao je Đukanović.

Idi na VRH
error: Content is protected !!