Izabrane najbolje evropske petorke svih vremena u NBA ligi: Nowitzki dobio najviše glasova (VIDEO)

Timove su odabrali navijači iz Evrope, kao i prestižni panel sastavljen od više od 40 predstavnika evropskih medija, emitera, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasovi navijača su činili 50 posto konačnog rezultata, dok je panel odredio preostalih 50 odsto

NBA liga je u godini u kojoj slavi 75. rođendan odlučila izabrati i dvije najbolje evropske postave.

U izboru su svojim glasovima učestvovali ljubitelji NBA lige te stručni žiri, a kombinacijom njihovih glasova odlučeno je da najbolju NBA petorku u proteklih 75 godina sastavljenu od evropskih igrača čine Grk Giannis Antetokounmpo, Slovenac Luka Dončić, Španac Pau Gasol, Njemac Dirk Nowitzki i Francuz Tony Parker.

Uz Hrvate Dražena Petrovića i Tonija Kukoča u drugoj su petorci svoje mjesto našli legendarni litvavski centar Arvydas Sabonis te dvojica srpskih košarkaša Peđa Stojaković i prošlosezonski najbolji igrač osnovnog dijela NBA sezone Nikola Jokić.

Nowitzki, koji je igrao za Maverickse tokom čitave 21-godišnje karijere i trenutno je šesti najbolji strijelac NBA svih vremena, dobio je najviše glasova (18,8%), a drugi je bio Giannis Antetokounmpo (14,1%).

Idi na VRH
error: Content is protected !!