Ušao u auto, izbacio glavu i ruku kroz prozor i pritisnuo dugme za zatvaranje prozora: Potresni detalji smtri dječaka iz Sjenice

“Majka nastradalog dječaka izašla je i vidjela da dječaka nema u dvorištu. Izašla je napolje i vidjela sina u automobilu koji ne daje znake života, cio je preblijedeo”, kaže komšinica

“Naše selo ne pamti ovakvu tragediju, nastradao je naš najlepši cvijet. Dijete koje nije ni počelo da raste, njegovi roditelji su skrhani!”.

Ovim riječima za “Blic” su komšije porodice dječaka D. H. (3), koji je nastradao juče u selu Draževice nadomak Sjenice, opisale tragediju koja je pogodila njihovu zajednicu.

“MAJKA UGLEDALA SINA KOJI NE DAJE ZNAKE ŽIVOTA”

“Kobnog dana dječak se igrao u dvorištu porodične kuće kao i svakog drugog dana. Otac mu je popravljao ljuljašku na kojoj se svakodnevno igrao, dok je majka u tom trenutku bila u kući i čistila. Dječak se igrao po dvorištu, niko nije mogao ni da zamisli da se ovako nešto dogodi”, priča naša sagovornica.

Naglašava i da je dječak ušao u parkirani automobil i izbacio glavu i ruku kroz prozor, te da je nakon toga pritisnuo dugme za zatvaranje prozora.

“Majka nastradalog dječaka izašla je i vidjela da dječaka nema u dvorištu. Izašla je napolje i vidjela sina u automobilu koji ne daje znake života, cio je preblijedeo”, kaže komšinica.

“PRIČAO JE KAKO ĆEMO PLAKATI ZA NJIM!”

Kako kaže, majka je zajedno sa ocem dječaka sina odvezla u bolnicu ali, nažalost, dječak nije davao znake živote.

“Velika tragedija, nijemi smo od bola. To je dobra, domaćinska kuća, oni su divni roditelji. Imaju još jednog sina koji ima možda godinu dana. Skrhani su od bola, jedva stoje na nogama”, kaže ona.

Komšije tvrde da je dječak mjesec dana prije smrti pričao kako će svi plakati za njim, kao i da će tada doći mnogo ljudi.

“Šta je on znao, imao je samo tri godine, a pričao je kako ćemo plakati za njim. Takva mu je sudbina, tuga do neba”, zaključuje naša sagovornica.

Izvor: “Blic”

Foto: Ilutracija (Screenshot)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!