Seka Sablić posle 40 godina progovorila o sceni iz “Maratonaca”: “U jezero sam ušla u gaćama, a Bora je bio potpuno go”

“Kažem Bori da ću da tražim isti honorar kao i on, a on i Gaga su me zezali, mada nisam im ostala dužna. Tražila sam da vidim Borin ugovor i da potpišem istu cifru, što se i dogodilo, ali me je onda Bora zezao „Al si glupa mami** ti pa ja imam dupli ugovor“. To mi je bio nauk, nisam spavala cijele noći i tada sam rekla sebi: “Seko nikada više ne pitaj za tuđi ugovor, samo gledaj svoj, ako ti odgovara radi, ako ne, nemoj da radiš”

Čuvena glumica Seka Sablić govorila je o filmu “Maratonci trče počasni krug”, koji je snimljen prije četiri decenije, i iznijela detalje sa seta koje do sada nismo znali.

“Kada sam pročitala scenario, uloga Kristine mi je došla kao rukavica. Možda ona nije bila toliko u scenariju vidljiva koliko sam joj ja dala moju agresiju”, rekla je Seka kroz smijeh.

Sablićeva je dodala da je bila odlučna kod toga da treba da igra Kristinu.

Bora Todorović (Foto: Printscreen)

Seka je kazala da je njen sin plakao tokom snimanja jedne scene.

“’Maratonaca’ se uvijek prisjetim prema godištu moga sina koji je tada bio baš mali. Ja sam ga dovela na snimanje scene kada mene Bogdan Diklić nosi, a već me je udavio. Moj sin je toliko plakao da su morali da prekinu i da ga odvedu daleko od snimanja”, priča Sablićeva.

Ona se dotakla i scene tokom koje se gola kupala u jezeru sa pokojnim kolegom Borom Todorovićem.

“Skakale su žabe oko mene dok sam plivala u jezeru, ali kad gradiš takvog lika uopšte ne pitaš ništa. Pitala sam Šijana kako to misli da snima, dokle će i šta u kadru da se vidi, a on je nešto bezveze mumlao, snimali su sa druge obale, nije uopšte bilo nikakve golotinje na kraju. Ja sam u jezero ušla samo u gaćama ali me sve to ništa nije zanimalo, kad si pokriven ulogom o tim stvarima uopšte ne razmišljaš. A Bora je bio bez gaća”, priznaje Seka za K1 televiziju.

Seka je podvukla da nije istina da nije bila u dobrim odnosima sa Borom.

“Ne znam odakle je to izašlo. Bili smo u najboljim odnosima, ja sam sa Borom i Gagom bila najbilža. Bili smo prijatelji, sa Borom sam prošla njegove najteže dane i on sa mnom moje”, kaže glumica, a govori i o tadašnjem honoraru:

“Kažem Bori da ću da tražim isti honorar kao i on, a on i Gaga su me zezali, mada nisam im ostala dužna. Tražila sam da vidim Borin ugovor i da potpišem istu cifru, što se i dogodilo, ali me je onda Bora zezao „Al si glupa mami** ti pa ja imam dupli ugovor“. To mi je bio nauk, nisam spavala cijele noći i tada sam rekla sebi: “Seko nikada više ne pitaj za tuđi ugovor, samo gledaj svoj, ako ti odgovara radi, ako ne, nemoj da radiš”.

Seka je opisala ulogu iz ovog kultnog fima.

“Odigrala bih Kristinu apsolutno isto. Kristina je napaljena provincijalka, tačno sam je odigrala kako treba. Uvijek uživam kada pogledam film i gledam kako nema nijednu grešku, ni u glumi, ni u scenariju, režiji, to je nevjerovatno”, zaključila je Sablićeva za tu televiziju, prenosi republika.rs.

Glavna fotografija: Seka Sablić (Printscreen/Al Jazeera)

Idi na VRH
error: Content is protected !!