Žena spasila život ptici dopustivši joj da savije gnijezdo u njenoj kosi: Bila je tamo 84 dana! (VIDEO)

Ja sam bila njena majka. Letjela je pored mene ili se tu čuvala dok sam ja hodala kroz kuću, šetala ili vozila automobil. Dok je još učila da leti pravila je kratke zamahe od mog ramena do glave, a zatim se opet odmarala u mojoj kosi”, prisjetila se Hannah

Hannah Bourne Taylor napustila je London da bi se sa suprugom Robinom zbog njegovog posla preselila u Ganu.

Budući da isprva nije radila zbog vize, Hannah je dane provodila istražujući prirodu i lokalne ptice. Jednog dana našla je napuštenu malu zebu koja je ispala iz gnijezda. Kako je rekla, ptičica je tada imala jedva mjesec dana, a Hannah je već znala da je neće napustiti, piše Klix.ba.

“Oči su joj bile skroz zatvorene i sva je drhtala. Bila je previše mlada da bi mogla sama da preživi”, rekla je.

Hannah je ispričala da je zeba bila otprilike veličine njenog prsta i odlučila je da se u potpunosti posveti njenom oporavku.

Istraživala je kako da se što bolje brine o zebi, a u razgovoru sa stručnjakinjom Hannah je saznala da će njenoj ljubimici biti potrebno 12 sedmica kako bi bila spremna za spoljni svijet.

Iako ju je Hannah isprva smjestila u kartonsku kutiju u koju je prethodno stavila kuhinjske peškire pokušavši da joj napravi gnijezdo, mala zeba imala je druge planove. Smjestila se, ni manje ni više, nego u njenu kosu. Od tada, njih dvije postale su nerazdvojne.

“Ja sam bila njena majka. Naredna 84 dana živjela je u mojoj kosi. Letjela je pored mene ili se tu čuvala dok sam ja hodala kroz kuću, šetala ili vozila automobil. Dok je još učila da leti pravila je kratke zamahe od mog ramena do glave, a zatim se opet odmarala u mojoj kosi”, prisjetila se Hannah.

Britanka koja je po zanimanju spisateljica priznala je da je ptičica svaki dan pravila mala “gnijezda” u njenoj kosi, skupljajući kljunom pramenove u koje bi se kasnije smjestila.

“Postale smo jako povezane. Oboje smo bile potrebne jedna drugoj”, ispričala je vlasnica.

Ipak, došao je dan kada se jato zeba vratilo u to područje, a Hannah je prikupila dovoljno snage da svojoj ljubimici dopusti da raširi krila. Ispočetka joj je dopuštala da posmatra ostale zebe i pokuša da komunicira sa njima, a četvrtog dana ona je odletjela.

Na kraju, vlasnica tvrdi da se toliko vezala za svoju krilatu prijateljicu da je i danas jako emotivna kada na nju pomisli.

“Ovo me promijenilo zauvijek. Još plačem kada pomislim na nju”, ispričala je Hannah, koja je o svojem iskustvu napisala knjigu “Fledgling”, koja koja je u prodaji od 5. aprila.

Idi na VRH
error: Content is protected !!