Na mejl Glavnog grada stigla prijeteća poruka: “Dići ćemo škole u vazduh”, evakuisana OŠ “Marko Miljanov” u Bijelom Polju zbog dojave o bombi

Iza mejla navodno stoji ruska organizacija “Muška država” kojom rukovodi ekstremista Vladislav Pozdnjakov. Kako se vidi na fotografiji prijeteće poruke, koju su objavili mediji, mejl je stigao sa jedne outlook adrese. Iznesen je niz zahtjeva – promjena vlasti u Crnoj Gori, promjena rukovodstva ANB-a…

Na jedan od mejlova Glavnog grada stigao je e-mail iza kog navodno stoji ruska organizacija “Muška država” kojom rukovodi ekstremista Vladislav Pozdnjakov.

U poruci se navodi da imaju zahtjeve i da će u slučaju neispunjavanja zahtjeva “dići škole u vazduh”.

Glavni grad je prijetnje prijavio policiji, potvrđeno je “Vijestima”.

Kako se vidi na fotografiji prijeteće poruke, koju su objavili mediji, mejl je stigao sa jedne outlook adrese.

Foto: Društvene mreže

Iznesen je niz zahtjeva – promjena vlasti u Crnoj Gori, promjena rukovodstva ANB-a…

Vladislav Pozdnjakov, koji je na čelu organizacije “Muška država” koja je u Rusiji zabranjena, sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama, nedavno je boravio u Crnoj Gori, a prije nekoliko dana prijetio je građanskom aktivisti i članu GI “21. maj” Aleksandru Saši Zekoviću.

Uprava policije je juče saopštila da, prema njihovim saznanjima, Pozdnjakov trenutno ne boravi u Crnoj Gori, pišu “Vijesti”.

U međuvremenu, bjelopoljska policija evakuisala je oko 10 časova sve đake i zaposlene u Osnovnoj školi (OŠ) “Marko Miljanov” jer je nepoznata osoba prijavila da je u njoj “postavljena bomba”.

Zgradu škole obezbjeđuje policija, a u Bijelo Polje upućene su ekipe za protivdiverzioni pregled, koji bi trebalo da provjere da li u školi ima bombe.

Iz uprave OŠ “Vijestima” je saopšteno da su poslije drugog časa, odmah nakon dojave, učenici evakuisani i upućeni kućama.

Direktorica škole Tanja Damjanović kazala je da ne može da daje izjave za javnost.

“Vijesti” nezvanično saznaju da će se škola oglasiti saopštenjem.

Ovo je treća dojava o postavljenoj bombi u ovoj sedmici – policija i tužilaštvo provjeravaju ko je sa srpskog broja lažno dojavio u utorak ujutro da je u vili “Vektra”, biznimena Dragana Brkovića u Podgorici, postavljena eksplozivna naprava velike razorne moći.

Tada je evakuisana i zgrada pored vile Brkovića u kojoj se nalazi sjedište Delegacije EU u Crnoj Gori.

Lažna dojava o bombi stigla je i za budvanski kompleks “TQ Plaza” u Mediteranskoj ulici, ali nakon ATP pregleda, policija nije pronašla nikakvu ubojitu napravu.

Glavna fotografija: Ispred OŠ “Marko Miljanov” (Printscreen/Vijesti video)

Idi na VRH
error: Content is protected !!